Samsung Galaxy Fold jde do prodeje v Česku aktualizováno

Samsung Galaxy Fold jde do prodeje v Česku [aktualizováno]
2019-12-03T06:22:46+02:00
• 2. 12. 2019
8

Aktualizováno 2. 12.

Samsung Galaxy Fold se dostal do prodeje před nějakou dobou, ale zatím jsme nevěděli, jestli se vůbec dostane do České republiky. Některé obchody tento model zařadily do nabídky, ale Samsung varoval, že se nejedná o oficiální distribuci. Nyní ale máme pro zájemce dobrou zprávu. Společnost Samsung nás informovala, že již 13. prosince se začne tento ohebný smartphone prodávat v naší zemi. Dokonce již nyní jej lze předobjednat. K dispozici je v černém a stříbrném barevném provedení s kapacitou interního úložiště 512 GB. Doporučená maloobchodní cena je 53 999 Kč.

Jedná se o vysokou cenu, ale Samsung dodává, že ke koupi dostane zákazník Galaxy Buds, ochranný kryt z odolných aramidových vláken nebo speciální pojištění náhodného poškození.

Aktualizováno 5. 9.

Bylo avizováno, že předělaný Galaxy Fold půjde do prodeje v září a skutečně se tak děje. Samsung oznámil, že tento ohebný smartphone se začne prodávat v Jižní Korei již 6. září, přičemž v USA se tak stane ještě tento měsíc. Dle Evana Blasse se tak stane 27. 9. 2019. Společnost neplánuje začátek prodeje na všech trzích a předpokládáme, že Česká republika se nedočká oficiálně tohoto zařízení. Pokud budete mít zájem si koupit Galaxy Fold, budete se muset podívat po okolních krajinách.

Aktualizováno 25. 7.

Po třech měsících je Samsung Galaxy Fold připraven k prodeji. Společnost oficiálně uvedla, že ohebná novinka zamíří do obchodů v září, přičemž prodeje začnou na vybraných trzích. Samsung zatím nijak nespecifikoval, které země se dočkají v první vlně.

Výrobce uvedl v oficiálním prohlášení, že byla upravena ochranná vrstva displeje, která je nyní po celém panelu a nijak nevybízí k odstranění. Jinak řečeno, nevypadá jako běžná fólie, která by se dala sloupnout. Dále došlo ke konstrukčním změnám, aby se do zařízení nedostaly nečistoty. Konkrétně byly přidány nejen kovové prvky k posílení konstrukce, ale také kryty do samotných ohybů. Navíc si Samsung pohrál s UI systému, aby více korespondoval s možnostmi ohebného smartphonu.

Aktualizováno 21. 7.

Dle dostupných zdrojů, Samsung upravil na Galaxy Fold samotný ohyb a konstrukci displeje. Následně zařízení procházelo testy a údajně vše dopadlo dobře. Nyní by měla být novinka připravena pro svůj druhý pokus. Samozřejmě je otázkou, jestli testeři a uživatelé nedojdou na další pochybení. Ostatně testy Galaxy Fold prošlo již dříve, ale zjevně byly nedostatečné. Nyní je otázkou, kdy se dočkáme znovu uvedení na trh.

Již v tomto týdnu se nechal jeden z manažerů slyšet, že se neplánuje jakákoliv akce. Zřejmě se tak dočkáme jen oznámení o začátku prodeje, nebo kdy bude ohebný smartphone Galaxy Fold dostupný.

Aktualizováno 3. 7.

CEO společnosti Samsung již přiznal, že udělali chybu s rychlým představením a uvedením Galaxy Fold. Neoficiální zdroje nyní hlásí, že se podařilo vyřešit hlavní problémy a může se přistoupit k druhému pokusu. Bohužel se nyní ukazuje, že ačkoliv Galaxy Fold by měl být v pořádku, tak se možná zdrží nebo omezí dodávky kvůli vyhrocení situace mezi Japonskem a Jižní Koreou.

Japonsko totiž nově vyžaduje, aby Jižní Korea měla licenci na dodávky chemikálií, mezi kterými najdeme i takové, které jsou zapotřebí při výrobě nejen displejů. Například fluorovaný polyimid se používá pro vytvoření průhledné fólie chránící ohebný displej Galaxy Fold. Zde Samsung spolupracuje s japonskou společností Sumitomo Chemical. Další problém může být u polarizačního filmu pro ohebné displeje, kde se spolupracuje s další japonskou společností Nichido Denko.

Nyní tedy vše záleží na tom, jestli bude udělena licence na dodávky těchto chemikálií. Je zde možnost, že Samsung bude muset pozdržet masovou výrobu do doby, než bude mít k dispozici vše potřebné. Samozřejmě zde hrozí i možnost, že dojde k úplnému odkladu, dokud se nevyřeší spor mezi Jižní Koreou a Japonskem. Zatím to vypadá, že si Samsung vybral na Galaxy Fold všechnu smůlu.

Aktualizováno 1. 7.

Zatím není známo, kdy se dostane první ohebný smartphone společnosti Samsung do prodeje. Výrobce neuvedl jakékoliv datum, přičemž stále probíhá revize novinky Galaxy Fold. Nyní ale DJ Koh CEO Samsungu přiznal, že příliš spěchal s uvedením smartphonu Galaxy Fold, který byl ještě ve vývoji a podléhal testování. Doslova řekl, že se jedná o trapnou situaci.

K tomu všemu dodal, že nyní řeší všechny objevené komplikace. Kromě toho 2000 kusů Galaxy Fold podléhá přísnému testování. Samotné uvedení tak můžeme chápat jako ukázku prototypu, která se neměla dostat k recenzentům. Kdy se novinky dočkáme, je zatím nejasné, ale mělo by to být ještě tento rok.

Aktualizováno 15. 6.

Minulý měsíc se objevily spekulace, že by Samsung mohl vše vyřešit u ohebného smartphonu Galaxy Fold. Jednalo se ale o spekulace, přičemž nyní zástupce společnosti Samsung dodal, že nebude komentovat jakékoliv spekulace. Dle vyjádření se nedá ani počítat s tím, že by k uvedení na trh mohlo dojít v červenci.

Zástupce Samsungu dodal, že pokud by chystali uvedení v červenci, již nyní by běžela marketingová kampaň. V souvislosti s těmito informace se objevují náznaky, že Samsung zatím nepokročil v úpravě Galaxy Fold. Vše si tedy vyžádá delší zpoždění. Kromě toho i konkurenční Mate X nabírá zpoždění. Mluví se o září.

Aktualizováno 28. 5.

Nějakou dobu se spekulovalo, že Samsung údajně vyřešil komplikace kolem konstrukce ohebného zařízení Galaxy Fold. Ačkoliv nic nebylo oficiálně potvrzeno, mnozí zmiňovali, že by novinka mohla jít do prodeje již v červnu. Nyní se dozvíme, že celý proces je daleko komplikovanější a vytvořit řešení, které by vydrželo běžné zacházení, je náročnější. Údajně dochází k dalšímu odkladu a začíná se hovořit o červenci, kdy by mohla novinka zavítat k prvním majitelům. I tak je tento termín nejistý. Zatím tedy musíme čekat na oficiální stanovisko společnosti Samsung, kdy a jestli vůbec dojde k začátku prodeje Galaxy Fold.

Aktualizováno 7. 5.

Samsung odložil začátek prodeje ohebného smartphonu/tabletu Galaxy Fold, jelikož se objevily konstrukční nedostatky. Zatím jsme netrpělivě očekávali, kdy se společnosti podaří problémy vyřešit, ale zjevně to nebude jen tak. Nyní rozesílá zájemcům, kteří si zařízení předobjednali, informaci, že předobjednávky budou zrušeny, pokud nebude zařízení odesláno do 31. května.

Zároveň dodává, že pokud i přes tyto komplikace s odložením má zákazník stále zájem, musí odpovědět na e-mail. Pokud tak neučiní, bude předobjednávka zrušena. Samsung se tak v podstatě chrání a připravuje se na situaci, že komplikace se nepodaří vyřešit včas.

Aktualizováno 22. 4.

Teprve včera se začaly objevovat zvěsti, že Samsung odloží začátek uvedení a prodeje unikátního smartphonu Galaxy Fold. Nyní společnost vydala oficiální stanovisko, že skutečně dochází k odložení a dodává, že nové datum uvedení novinky bude zveřejněno v následujících týdnech.

Samsung také uvádí v oficiálním stanovisku, že problémy jsou v odkrytých částech kolem displeje, přičemž některé vnitřní součástky mohou ovlivňovat samotný displej. Jedná se o prvotní poznatky, vyšetřování a zkoumání pokračuje dál. Samsung tak zřejmě upraví konstrukci, případně posílí ochranu displeje. Rozhodně se jedná o dobrou zprávu a Samsung raději počká do doby, než se vše vyřeší. Nyní je otázkou, jestli Huawei předběhne Samsung, případně jestli se nebude potýkat s podobnými problémy.

Původní článek 21. 4.

Samsung nemá vždy štěstí na nové produkty. Stačí připomenout kritickou konstrukční chybu, která způsobovala exploze baterií u Galaxy Note 7. Tentokrát si vybral svou dávku smůly u nejnovějšího zařízení Galaxy Fold.

Odložení Galaxy Fold?

Ohebný smartphone Galaxy Fold, jehož cena atakuje hranici 2000 dolarů, má zřejmě konstrukční problémy v případě displeje a samotného ohebného mechanismu. Kromě toho ochranný plastový film na displeji vypadá jako běžná fólie, takže někteří recenzenti se pokusili o odstranění, což vedlo k poškození displeje. Toto konkrétně se dá vyřešit dostatečným informováním zákazníků, ale problémy s displejem jsou vážnější.

Samsung se již nechal slyšet, že celou věc prošetřuje a zkoumá, k čemu vlastně došlo u modelů zaslaných recenzentům. Zatím tedy čekáme na oficiální stanovisko, ale jak se ukazuje, zřejmě Samsung nebude až tak moc pospíchat se začátkem prodeje Galaxy Fold.

Nyní se objevily informace, že došlo k odkladu události v Číně, kde mělo dojít k zahájení předprodeje. Kromě toho se také spekuluje o odložení začátku prodeje v USA. Vše se mělo odehrát v 17. týdnu tohoto roku. Mimo jiné některé zdroje uvádí, že Samsung odložil i školení zaměstnanců ohledně Galaxy Fold.

Zatím se nejedná o potvrzené informace, ale rozhodně by nebylo na škodu odložit prodej aspoň do doby, než budou známé výsledky zkoumání kolem problémů s displejem. Ostatně netřeba nyní spěchat, když konkurenční zařízení Mate X ještě nemá stanové datum prodeje, jen se uvádí polovina roku 2019.

Zdroje: gizchina.com, news.samsung.com, 9to5google.com, yna.co.kr, androidcentral.com, 9to5google.com, pocketnow.com, economictimes.indiatimes.com, phonearena.com, thebell.co.kr, gsmarena.com, androidpolice.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michael ŠOUREK

25. 7. 2019, 9:48

Já si počkám až to zařízení bude obsahovat dilatátor časoprostoru který zajistí, že se bez problému ohnou i ty materiály které fyzicky ohnout nejdou. Skleneného okna displeje se nevzdám.

Přemysl Vaculík

VIP 25. 7. 2019, 10:01

Asi tak, dobu plastových displejů jsem si prožil a nechci.

Hakus von Tyros

21. 7. 2019, 19:57

Jaká se dá asi očekávat cena v ČR ?
Pokud ovšem na náš trh vůbec dorazí.
Novum přináší svá úskalí a současně i občasné nezdary.
Jinak to ani nejde.
Ne každý krok vřed se každému a vždy podaří hned na první pokus.
OBŠLEHÁVAČI to mají výrazně jednodušší.

Karel Mička

7. 5. 2019, 14:20

Být lídrem trhu občas něco stojí

Hakus von Tyros

21. 7. 2019, 20:04

Jednoznačně souhlas.

Mara Studna

22. 4. 2019, 11:46

Ohebný display je jistě zajímavá technologie,nicméně teprve v začátcích a chce to zřejmě čas,než bude vše dobře odladěné.Odložení prodeje lze hodnotit jako správné rozhodnutí.

Janek Fanek

22. 4. 2019, 9:46

Ano, žádné konkrétní zhodnocení není známo, ale negativistické stanovisko na webu existuje. Firma Samsung to bude mít těžké, zejména kdy je spojován problém baterie s naprosto rozdílným stavem. Nový výrobek nemá nic společného s vadnou baterií note7. Zatím nikdo jiný se neodvážil jít na trh s takovou inovací, ostatní zatím mají něco na papíře ale skutek nikde. I když firmě tento koncept nevyjde, tak za nejaký čas přijde s něčím jiným, tomu ovšem rozumí je rozumní uživatelé.

Přemysl Vaculík

VIP 22. 4. 2019, 9:52

Nijak to nespojuji. Jen jsem připomněl, že má firma občas smůlu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat