Galaxy Fold a problém s displejem – Samsung poskytl vyjádření aktualizováno

Galaxy Fold a problém s displejem – Samsung poskytl vyjádření [aktualizováno]
2019-04-18T11:05:08+02:00
• 18. 4. 2019
7

Aktualizováno 18. 4.

Společnost Samsung nám nyní poskytla oficiální vyjádření k nastalé situaci kolem odolnosti displeje u Samsung Galaxy Fold. V podstatě zmiňuje dva problémy. Co se týče poškození displeje, tak celou záležitost bude prošetřovat. Zatím nelze určit, kdy budou známé závěry.

Co se týče ochranné vrstvy, tak Samsung uvádí, že zdůrazní a informuje všechny zákazníky, že se nesmí odstraňovat. Jedná se totiž o součást displeje a po odstranění dojde k poškození. Samsung udělá vše, aby tato informace byla zřetelná pro všechny zájemce.

„Omezený počet prvních vzorků Galaxy Fold byl poskytnutý médiím za účelem testování. Dostali jsme několik hlášení, které se týkají hlavně displeje na poskytnutých vzorcích. Dané kusy důkladně zkontrolujeme, abychom zjistili příčinu této záležitosti. Několik recenzentů uvedlo, že odstranili vrchní vrstvu displeje, což způsobilo poškození obrazovky. Hlavní displej na Galaxy Fold je vybavený vrchní ochrannou vrstvou, která je součástí struktury displeje a je určená na ochranu obrazovky před nechtěnými škrábanci. Odstranění ochranné vrstvy a nebo přidání lepidla na hlavní displej může způsobit jeho poškození. Zabezpečíme, aby se tyto informace jasně dostaly k našim zákazníkům.“, David Sahula, tiskový mluvčí Samsung Electronics Czech and Slovak

Původní článek 17. 4.

Aktuálním největším trendem jsou rozhodně ohebné smartphony. Samsung a Huawei jsou první větší společnosti, které představily své novinky celému světu a půjdou na globální trh. Oba modely nabízí jiný koncept pojetí ohebného zařízení. Galaxy Fold je v podstatě tablet, který můžete složit do podoby mobilu, přičemž ohebný displeje je z větší míry chráněn uvnitř zařízení. Jak se ale ukazuje, je to nedostatečné řešení a displej je velmi náchylný na poškození.

Galaxy Fold není odolný

Samsung odeslal vybraným redakcím a youtuberům první testovací vzorky, přičemž zařízení jako takové půjde oficiálně do prodeje až později. Zatím byly recenze nebo první pohledy více méně kladné a někteří dokonce uvádí, že řešení Samsungu má větší smysl. Bohužel ohebný displej musí být z plastu, z čehož je jasné, že bude náchylnější na poškození. Už po pouhých pár dnech recenzenti ze zahraničí ukazují, že lze poměrně jednoduše poškodit plastový povrch.

Je celkem jasné, že podobným defektům se majitelé velmi drahého zařízení nevyhnou. Bohužel se nejedná jen o povrchový nedostatek. Například redakce The Verge reportuje, že jejich zařízení má poškozený displej po pouhých dvou dnech. Zřejmě něco tvrdšího poškodilo plastový displej, což mělo za následek narušení obrazu.

Dalo by se říci, že se jedná o náhodu, ale The Verge není jedinou redakcí s podobným problémem. Další je CNBC.com, kde taktéž došlo k poškození zobrazovacího panelu. 

Autor: Steve Kovach, Tech editor v CNBC.com

Zatím se nedá říci, že by se jednalo o nějakou kauzu. Spíše tyto případy poukazují na to, že k zařízení se budou muset majitelé chovat velmi šetrně a budou muset dávat velký pozor, co se dostane na displej, na ten vnitřní. Samsung bude muset zapracovat na nějakém polymeru, který bude výrazně odolnější. Vzhledem k tomu, že Galaxy Fold má více méně chráněný ohebný displej, tak podobný problém se dá předpokládat u Mate X, možná ve větší míře.

Autor: Mark Gurman, Bloomberg

Někdy za poškozením stojí recenzent

Bohužel v jednom případě došlo k poškození Galaxy Fold vinou samotného recenzenta. Marques Brownlee si myslel, že je na povrchu ohebného displeje ochranná fólie. Snažil se ji sloupnout, ale jak se ukázalo, byla to součást displeje. Zobrazovací panel přestal fungovat.

Zdroj: Twitter

Zdroje: theverge.com, twitter.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

David Zápal

17. 4. 2019, 23:29

To se vědělo. A ten jeden recenzent by měl jít makat jinam, když je takový tele. Za tři roky to už bude k užitku

To se dalo přece předpokládat. Fyzika je neúprosná a technologie ještě zdaleka není na takové úrovní, aby těmto zákonům odolala.

Martin Jeřábek

VIP 17. 4. 2019, 20:42

A ne Huawei se to týkat nebude ten se otvírá jinak a má daleko lepší otvírání.

Přemysl Vaculík

VIP 17. 4. 2019, 20:50

Nejde jen o otevírání, displej u Mate X je permanentně vystavený okolí.

Martin Jeřábek

VIP 17. 4. 2019, 20:41

Za ty prachy to se vyplatí 😂😂

Hakus von Tyros

17. 4. 2019, 20:36

Já osobně bych se sklidnil.
Vždyť téměr každé „novum“ trpí nějakými problémy. Jinak to snad ani nejde.
Rok si počkám (za tu dobu vychytají) a potom koupím.
V Česku to ale zřejmě nebude.

Přemysl Vaculík

VIP 17. 4. 2019, 20:41

Snažil jsem se to tak podat, že to není nějaká bendgate jako kdysi u iPhonu, nebo baterie u Note. Displej je jednoduše málo odolný, což se nyní dokazuje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat