Až 2,6 miliardy uživatelů na 5G do roku 2025

Až 2,6 miliardy uživatelů na 5G do roku 2025
2019-12-02T15:00:51+02:00
• 2. 12. 2019

Světově proslulý výrobce telekomunikačních technologií vydal tiskovou zprávu k vývoji trhu s technologií 5. generace do konce roku 2025. Švédská společnost Ericsson do dnešní doby uzavřela přes 75 kontraktů na dodávky vlastního řešení. To jim utváří optimistický výhled do budoucnosti a předpovídá velmi slibný nárůst v provozu sítě. Až 2,6 miliardy uživatelů má využívat 5G, což dělá 65 % celosvětové populace.

Čína a Amerika lídrem

Nové a dostupnější technologie v segmentu Internetu věcí (IoT), streamování virtuální reality, častější přehrávání videí ve vysokém rozlišení bude mít vliv na zvýšený zájem o 5G síť. V roce 2025 se počítá s tím, že 45 % objemu přenesených mobilních dat půjde přes 5G síť nebo 5 miliard připojení uskuteční zařízení typu IoT. Průměrná spotřeba uživatele chytrého telefonu má být 24 GB za jeden měsíc.

Ve vydané prognóze je největší rozmach očekáván u Severní Ameriky, severní a východní Asie, západní Evropy. Současná 4G síť dosáhne vrcholu s číslem 5,4 miliardy uživatelů v příštím roce. Poté v roce 2021 klesne na 4,8 miliardy a rozdíl mezi oběma čísly bude představovat první výraznější přechod k 5G síti. Pomalejší tempo propadu 2G sítě je údajně způsobeno delší životnosti těchto telefonů a vyšší pořizovací cenou chytrého telefonu.

Nakonec firma Ericsson avizuje, že do konce letošního roku bude prodáno okolo 13 milionů telefonů s podporou 5G. Zato v příštím roce 2020 dojde k navýšení čísla na 160 milionů dodaných zařízení mezi uživatele.

Zdroj: Tisková zpráva Ericsson

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat