Samsung a LG mohou mít problémy s výrobou, možná na to doplatí Apple

Samsung a LG mohou mít problémy s výrobou, možná na to doplatí Apple
2019-07-01T15:00:44+02:00
• 1. 7. 2019
2

V posledních několika měsících se neustále řešila společnost Huawei. V tuto chvíli dostane povolení na obchodování s americkými společnostmi, ale ne ve všech oblastech. Nyní to vypadá, že se blíží další obchodní válka, ale tentokrát mezi Japonském a Jižní Koreou. Ve hře jsou totiž důležité chemikálie, které jsou zapotřebí ve výrobním procesu společností jako LG a Samsung.

Japonsko vs. Jižní Korea

Jádro problému má být rozhodnutí nejvyššího soudu v Jižní Korei, že Korejci nedostali dostatečně velké kompenzace za nucené práce u japonských firem během druhé světové války. Japonsko se ohradilo a nyní to vypadá, že za toto rozhodnutí doplatí průmysl v Jižní Korei.

Japonsko totiž vyloučilo Jižní Korei z listiny zemí, které nepotřebují licenci na dovoz některých produktů z Japonska. Zde jde hlavně o chemikálie, mezi kterými je například fluorovaný polyimid. Japonsko má prvenství v této oblasti, jelikož drží 90 % světové produkce. Tato a jiné chemikálie jsou potřebné pro výrobu čipů, PCB desek, smartphonech a televizorech.

Na toto rozhodnutí zřejmě doplatí společnosti jako LG a Samsung, což by se nakonec mohlo odrazit v dodávkách OLED panelů. Důsledek nedostatku může pocítit i takový Apple, který potřebuje do svých zařízení displeje a jiné součástky od těchto dodavatelů.

Jižní Korea bude potřebovat na dovoz těchto chemikálií licenci od 4. července. Vyřízení může trvat až 90 dnů, což by se mohlo promítnout do dodávek. Budeme si muset počkat, jestli se toto rozhodnutí nějak odrazí na výsledcích společností LG a Samsung. Na druhou stranu může z těchto problémů těžit konkurenční společnost Japan Display.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Korejci su blby, ale aj prospesny.

Martin Jeřábek

VIP 1. 7. 2019, 18:01

Jsou to idioti a hrají si na Američany :D chudáci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat