Microsoft ukončí podporu Office aplikací pro Windows 10 Mobile

Microsoft ukončí podporu Office aplikací pro Windows 10 Mobile
2019-12-16T09:40:13+02:00
• 16. 12. 2019

V lednu tohoto roku Microsoft oznámil konec podpory pro Windows 10 Mobile a přímo vybízel uživatele k přechodu na platformy Android nebo iOS. Samotný systém byl podporován do 10. prosince, ale to rovnou neznamená, že by již nebyl nadále použitelný. Jen se již o něj nebude společnost starat. Nyní jsme se ale dočkali dalšího oznámení. Office aplikace také nebudou podporovány.

Windows 10 Mobile Office aplikace

Microsoft oznámil, že Office aplikace pro Windows 10 Mobile už nebudou podporovány od 12. ledna. Mezi ně patří Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Samozřejmě to neznamená, že by je již nešlo nadále používat, jen již nedostanou jakoukoliv aktualizaci, bezpečnostní záplatu, a dokonce nebude  dispozici uživatelská podpora.

Po výše uvedeném datu je již ani nepůjde nainstalovat na zařízení, nebude odkud. Uživatelé tak budou muset zůstat s mobilem bez možnosti přeinstalování. I zde Microsoft opět doporučuje přechod na platformy Android či iOS, kde jsou kancelářské balíčky standardně dostupné.

Ostatně Microsoft představil novou aplikaci Office pro Android a iOS, která zjednodušuje nejen instalaci, ale i samotné využívání. Také nabízí jednodušší používání aplikací mezi sebou. Microsoft tak v podstatě ukončuje poslední pozůstatky z dob, kdy chtěl ve velkém konkurovat Googlu a Applu. Nyní se více přiklání na řešení Googlu, jelikož jsme se již dočkali prvního Surface zařízení se systémem Android.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat