Microsoft ukázal mobil s Androidem a se dvěma displeji

Microsoft ukázal mobil s Androidem a se dvěma displeji
2019-10-02T19:30:27+02:00
• 2. 10. 2019

Zdroj: Microsoft

3

Microsoft opustil svět mobilů před nějakým časem. Zařízl vlastní operační systém pro tento segment trhu a v současnosti se soustřeďuje na aplikace, které propojují Android a Windws, případně nabízí své služby a produkty pro mobilní platformy. Nějakou dobu se spekulovalo, že bychom se mohli dočkat Surface mobilu. Nyní je již jasno, Microsoft skutečně uvede smartphone a jmenuje se Surface Duo.

Surface Duo

Microsoft bohužel jen ukázal, jak bude novinka vypadat. Neposkytl jakékoliv přesné informace o specifikacích a ani nezmínil cenu nebo datum začátku prodeje. Surface Duo i tak může zaujmout, jelikož se jedná o Android smartphone se dvěma displeji.

Dalo by se říci, že se jedná o letmou náhradu ohebných zařízení, která mají konstrukční problémy. Technologie ještě nejsou připraveny na to, že bychom mohli mobil ohýbat bez nějakého poškození. Surface Duo ale má jen dva displeje a v podstatě se celé zařízení chová jako kniha.

Surface Duo můžete rozložit pro čtení, nebo jeden displej použít jako softwarovou klávesnici. Vzhledem k tomu, že novinka bude disponovat Androidem a zřejmě i certifikací od Googlu, budou dostupné všechny aplikace od Microsoftu pro tuto platformu.

Microsoft uvedl, že Surface Duo se dostane na trh za rok, tedy někdy před příštími vánočními svátky. Jak to již bývá, dostupnost bude omezená a cena asi nebude nejmenší.

Zdroje: neowin.net, androidpolice.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

#sorryjako, ale tohle se Microsoftu fakt povedlo. Jestli se to dostane do prodeje, tak je to určitě lepší než všechny ty Foldy a Mate Xy dohromady. Tohle je konečně cesta skládaček…

Martin Jeřábek

VIP 2. 10. 2019, 20:28

Podobný model měl ZTE AXON M, a nyní LG V50 a G8x jen tam se ten druhý dá odpojit.

Přemysl Vaculík

VIP 2. 10. 2019, 20:37

To ano, ale ty bych hodnotil jako mobily. V případě Microsoftu mi to připadá spíše jako malý tablet. Nechme se překvapit, ale moc tomu nevěřím.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat