Xiaomi Mi Band 5 zřejmě nabídne NFC i u globální verze

Xiaomi Mi Band 5 zřejmě nabídne NFC i u globální verze
2019-10-06T09:40:28+02:00
• 6. 10. 2019

Xiaomi v dnešní době nabízí nejrůznější produkty, a ne všechny se týkají trhu se smartphony. Dokonce tato firma prodává i vlastní vodu, ale samozřejmě jen v Číně. Jeden z nejúspěšnějších produktů je chytrý fitness náramek Xiaomi Mi Band. Nedávno jsme se dočkali Xiaomi Mi Band 4 (recenze), který se těší velkému zájmu stejně jako předchozí generace. Nyní se ale začíná spekulovat o Xiaomi Mi Band 5.

Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi spolupracuje na tomto náramku s firmou Huami a další generace nebude výjimkou. Vzhledem k tomu, že cena musí zůstat velmi nízká, nelze očekávat drastické změny nebo přidávání mnoha funkcí a vlastností. Xiaomi Mi Band 5 ale možná překvapí a nabídne dlouho očekávanou funkci.

Doposud vždy existovaly dvě verze. Jedná byla určena pro Čínu a druhá pro globální trh. Například Xiaomi Mi Band 4 v čínském provedení nabízí mikrofon a NFC pro placení. To bohužel schází globální variantě. To by se ale mělo změnit. Dle dostupných informací nabídne globální verze plnou podporu NFC. Jestli budou k dispozici mikrofony, není známo.

Xiaomi Mi Band 4

Otázka je, jestli globální verze s NFC nebude mít nějaké omezení na použití, ale zatím to tak nevypadá. Kromě toho se mluví o tom, že Xiaomi Mi Band 5 bude odolnější a nabídne pokročilejší technologie. Dá se tedy uvažovat, že bude použit lepší displej, případně senzory atd.

K představení Xiaomi Mi Band 5 by mělo dojít ve druhém čtvrtletí 2020. Cena bude pravděpodobně stejná jako u letošního modelu. Pokud novinka skutečně nabídne NFC s podporou pro placení, bude se jednat zřejmě o nejlevnější chytré příslušenství k mobilu s takovou podporou.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat