Instagram chystá spoustu novinek pro Android aplikaci

Instagram chystá spoustu novinek pro Android aplikaci
2019-10-06T11:30:56+02:00
• 6. 10. 2019

Zdroj: The Verge

Instagram nedávno představil novou aplikaci pro přímější komunikaci. Mnozí uvádí, že „Threads od Instagramu“ bude hlavně konkurovat Snapchatu. Otázka je, jak bude aplikace přijata uživateli, ale za posledních pár dnů již dosáhla na 50 000 stažení. Kromě toho se ale pracuje na dalších novinkách, které odhalila Jane Manchun Wong (@wongmjane).

Instagram testuje tmavý režim, vyzkoušet jde již nyní

Instagram pro Android získá zkratky, pozdě ale přece

Drobnosti pro Instagram

Instagram je propojen s Facebookem, proto ani nemusíte vyplňovat některé informace, ale možná dojde k menší změně. Dle zdrojového kódu aplikace nabídne možnost zadání data narození. Jednak se dá tato informace použít pro omezení obsahu, nebo také pro zacílení reklamy.

V aplikaci jako takové bude možné vytvořit speciální QR kód obsahující váš uživatelský účet. Kdokoliv jej tedy naskenuje, hned se dostane na váš profil. Bude možné jej sdílet i do příběhu, přičemž ostatním se nabídne přímé naskenování přímo z aplikace.

Drobná novinka se připravuje pro komentáře. Zřejmě se dočkáme možnosti sdílení jednotlivých reakcí pod konkrétním příspěvkem. Nabídne se i možnost sdílení do vlastního příběhu, případně do externí aplikace.

Příběhy (Stories) dostanou nové funkce

V rámci příběhů se nabízí mnoho režimů pro tvorbu obsahu. Jedním z nich je také Boomerang, kde natočíte určitou sekvenci a aplikace následně z ní udělá smyčku, která se opakuje. Pracuje se ale na dalších režimech. Kromě základního bude k dispozici další 5 nastavení. Mezi nimi se objeví i varianta se zpomaleným pohybem, případně i se zrychleným pohybem.

U příběhů ještě zůstaneme. Doposud se nabízí možnost zveřejnění jedné fotografie v jednom příspěvku. Můžeme se ale dočkat funkce, kdy vyberete několik snímků, následně si vyberete rozložení a všechny zveřejníte najednou v jednom příspěvku.

Poslední novinkou pro příběhy, bude zřejmě možnost vytvoření pro skupiny. Uživatelé tak budou moci sdílet příběhy s konkrétní skupinou. Podobná funkce se již objevila u Facebooku, ale následně byla zrušena. Nyní se jí zřejmě dočkáme u Instagramu.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat