Xiaom Mi Mix Alpha asi bude mít 108MPx foťák aktualizováno

Xiaom Mi Mix Alpha asi bude mít 108MPx foťák [aktualizováno]
2019-09-23T07:10:10+02:00
• 23. 9. 2019

Aktualizováno 23. 9.

Xiaomi se opět pochlubilo s novinkou Xiaomi Mi Mix Alpha, která by se měla představit již zítra. Tentokrát se dozvídáme, že bude možné mobilním telefonem vytvořit 100 MPx fotografii. S největší pravděpodobností bude použit senzor od Samsungu, který má 108 MPx. Konkrétně se má jednat o rozlišení 12032 x 9024 pixelů a snímek jako takový má mít 40 MB. Mimo to jsme se dočkali menší ukázky toho, co máme od mobilu očekávat.

Původní článek 20. 9.

Společnost Xiaomi již dávno nepatří mezi obyčejné levné výrobce mobilů z Číny. Takovým milníkem bylo představení prvního modelu Xiaomi Mi Mix. Dnes v této linii již najdeme více méně běžné modely a v dohledné době dojde na představení Mi Mix 4. Ukazuje se ale, že společnost tak trochu restartuje sérii modelem Xiaom Mi Mix Alpha.

Xiaom Mi Mix Alpha půjde za konvenční hranice

Výrobci se snaží nabídnout maximální velikost displeje, a to i za cenu přesunutí přední kamer do mechanismů, které se vysouvají nebo otáčejí. Nedávno jsme se dočkali novinky Vivo NEX 3 se zobrazovacím panelem typu watterfall – jinak řečeno, je extrémně zahnut do stran, což si vyžádalo ústupky v podobě absence bočních tlačítek. Něco podobného jde vidět také u nedávné novinky Huawei Mate 30 Pro. Společnost Xiaomi ale půjde dál u chystaného modelu Xiaom Mi Mix Alpha.

Zatím se jedná jen o spekulaci, která vychází z informací od Ice universe (@UniverseIce). Vzhledem k tomu, že se většinou potvrdí tyto úniky, je docela možné, že se nakonec dočkáme Mi Mix α s displejem, který povede z přední strany až na tu zadní.

V podstatě si můžete představit, že po celém obvodu modelu bude displej, tedy i na zadní straně. Minimálně bude zahnut za strany, aspoň do nějaké části zad. Musíme stále myslet na to, že je potřeba někam umístit kamery pro běžné focení. Samozřejmě může Xiaomi použít výsuvnou technologii i pro tuto sestavu kamer, ale není to moc pravděpodobné.

Nyní si spíše musíme počkat na nějaké bližší a konkrétnější informace od samotné společnosti Xiaomi. Dle toho, co bylo zveřejněno na účtu Ice universe (@UniverseIce), mohlo by dojít minimálně na ukázání novinky 24. září.

Aktualizováno

Společnost Xiaomi na svých sociálních sítích zveřejnila obrázek podobný tomu, co byl zveřejněn účtem Ice universe (@UniverseIce), ale v tomto případě nejde displej úplně do strany. Je tedy možné, že Mi Mix Alpha bude mít displej do stran, možná nejvíc ze současných modelů, ale ne zcela až na zadní stranu.

Zdroje: neowin.net, twitter.com, facebook.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat