Chrome se naučí pracovat s SMS pro ověření

Chrome se naučí pracovat s SMS pro ověření
2019-09-23T06:59:25+02:00
• 23. 9. 2019

V poslední době Google oznámil několik novinek pro webový prohlížeč Chrome a první z nich míří do Chromu 78, tedy zatím jen v rámci beta programu. Mimo to jsme se dočkali oznámení jedné funkce pro Android, která se bude lépe starat o ověřovací SMS zprávy, které se používají například pro dvoufázové ověření při přihlašování. Ukazuje se, že podpora přijde přímo i do Chromu.

Chrome a SMS

Ve verzi Chrome 78 je k dispozici nové API, které se jmenuje SMS Receiver API. Ve své podstatě se jedná o možnost pro vývojáře webových stránek a aplikací, jak lépe obsloužit ověřovací SMS zprávy. Zde nepůjde jen o dvoufázové ověření, ale v podstatě jakýkoliv systém, kdy si webová aplikace potřebuje ověřit totožnost uživatele pomocí telefonního čísla.

Jak je vidět na schématu výše, webová aplikace nebude mít přímo přístup k SMS zprávám. Bude nutné také dodržet speciální tvar takové zprávy, aby nedošlo ke čtení zpráv, které nejsou určeny pro danou stránku. V SMS bude muset být uvedeno, která stránka si vyžádala zprávu a systém následně umožní skrze API, aby obsah mohl být doručen konkrétní webové aplikaci.

Další drobné vylepšení se bude týkat stránek pro přehrávání hudby či videí. Do této chvíle byly ovládací prvky v notifikacích docela jednoduché a moc toho nenabízí. Díky Media Session API budou moci takové webové aplikace umístit do upozornění ukazatel časové linie – tedy grafické znázornění, v které stopáži se aktuálně nachází přehrávání.

Již nyní je k dispozici Chrome 78 Beta pro Windows i pro Android. Můžete si novou verzi stáhnout z oficiální míst, případně využít instalační APK balíček – Chrome v78.0.3904.18 pro Android.

logo-app Chrome Beta Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat