Xiaomi Mi Mix 4 zřejmě na prvních snímcích aktualizováno

Xiaomi Mi Mix 4 zřejmě na prvních snímcích [aktualizováno]
2019-10-18T18:00:16+02:00
• 18. 10. 2019

Aktualizováno 18. 10.

V srpnu se objevily první informace, že bychom se mohli dočkat smartphonu Xiaomi Mi Mix 4 ještě letos. Společnost ale uvedla atypický model Mi Mix Alpha, přičemž Edward Bishop z Xiaomi poskytl vyjádření, z kterého vyplývalo, že Mi Mix 4 nebude, ale následně vysvětlit, že došlo jen k nepochopení. Dnes jsme se ale dočkali prvních údajných snímků nadcházejícího modelu.

Kromě toho se dozvídáme, že by novinka měla mít displej typu „waterfall“. To by znamenalo, že bude extrémně zahnutý po stranách, takže zde nemusí být prostor pro běžná tlačítka pro ovládání hlasitosti. Ostatně by se nejednalo o první mobil se softwarovými tlačítky. Také je k dispozici informace, že by displej měl nabídnout 120Hz obnovovací frekvenci.

Aktualizováno 3. 10.

Edward Bishop se znovu vyjádřil na téma existence Mi Mix 4. Jeho původní text se dle jeho slov vztahoval na událost, kde se představil model Mi Mix Alpha. Bohužel to nebylo napsáno příliš šťastně, takže se vše dalo přeložit a pochopit tak, že Mi Mix 4 nebude. Nyní vše vysvětluje na pravou míru. Není potvrzena ani vyvrácena existence Mi Mix 4 a k mobilu jako takovému se nevyjadřuje. Musíme si jednoduše počkat na oficiální vyjádření společnosti, jestli dojde k představení či nikoliv.

Aktualizováno 30. 9.

Ještě v srpnu se spekulovalo, že bychom se mohli dočkat Xiaomi Mi Mix 4. Nedávno ale společnost představila Xiaomi Mi Mix Alpha a nepadla ani jedna zmínka o dalším modelu z této linie. V tuto chvíli již víme, že se nedočkáme Mi Mix 4. Potvrdil to jeden z manažerů společnosti Xiaomi.

Firma se tak vrací ke kořenům linie Mi Mix. Xiaomi se tak soustředí na atypické mobily s nejnovějšími technologiemi. Je tedy otázkou, co bude představeno příští rok.

Původní článek 26. 8.

V pořadí 4. generace modelové řady Mi Mix začíná vyplouvat na povrch a společnost Xiaomi ji může vůbec poprvé ukázat během příštího měsíce. Původní generace dorazila koncem října loňského roku, takže příchod nového nástupce je rozhodně u čínského výrobce na pořadu dne. Nejnovější únik přináší většinu klíčových specifikací, které z připravovaného telefonu dělají opravdu výjimečného zástupce.

Vše na maximum

Ačkoliv zatím neznáme přesnou úhlopříčku displeje, tak lze počítat se zakřiveným panelem a podporou 2K rozlišení v keramickém těle. Hardwarová sestava má být složena z osmijádrového procesoru Snapdragon 855 Plus (2,96 GHz) od Qualcommu, 12GB operační pamětí RAM nebo 1TB interního úložiště podporující standard UFS 3.0. Výdrž bude mít pod kontrolou baterie s kapacitou 4 500 mAh za podpory technologie rychlého (30 W) a bezkontaktního nabíjení.

Do zadní části dosadí celkem 4 snímače fotoaparátu, kde hlavní slovo určitě získá 108megapixelový objektiv. Následovat bude super širokoúhlý (16 MPx), 12MPx a periskopový senzor. Mezi ostatní prvky patří 3,5mm jack pro sluchátka, technologie NFC, podpora sítí 5. generace či softwarové rozhraní MIUI ve verzi 11, což by klidně mohlo odpovídat již novějšímu Androidu 10.

Zdroje: techradar.com, gsmarena.com, gsmarena.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat