Oficiálně: iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, cena začíná na 29 990 Kč

Oficiálně: iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, cena začíná na 29 990 Kč
2019-09-10T20:43:26+02:00
• 10. 9. 2019
2

Apple kromě levnější varianty v podobě iPhone 11 představil také další dva kousky. Jedná se pochopitelně o vlajkové modely, které nabídnou opět o něco více. Tentokrát Apple zvolil opět trochu jiné pojmenování – iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max.

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max

Společnost Apple v rámci své podzimní konference představila zbrusu nový iPhone 11 Pro. Ten již během úvodního videa zaujal zadní stranou, na které se nachází hned trojice fotoaparátů. Jak je u Applu zvykem, jedná se opět o vůbec nejvýkonnější iPhone, který kdy byl vyroben.

Oficiálně: Apple Watch Series 5

O celkovém telefonu se následně rozpovídal Phil Schiller. Jak samotný Phil prohlásil „nerezová ocel chirurgické kvality. Zpátky je jeden skleněný model“. Nicméně, telefon bude k dispozici v nových barvách – Midnight Green, Space Grey, Silver, Gold.

iPhone 11 Pro je vybaven OLED panelem s 2 mil. : 1 kontrast poměrem. Pochopitelně i tato generace podporuje funkce typu True Tone či Haptic Touch. Nutno podotknout, že jas displeje činí 1200 nitů a je až o 15 % úspornější. I u tohoto kousku je k dispozici Dolby Atmos, Dolby vision a HDR10. 

Apple představil nový iPad 10.2

Srdcem nového modelu je samozřejmě procesor A13 Bionic. Ten je vybaven Machine-Learning a Low-Power Designem. Podotýkáme, že se zde nachází opravdu velice rychlé strojové učení (Machine-Learning). Nový procesor zvládne až 1 trilion operací za sekundu. Jedná se o nejlepší strojové učení na trhu se smartphony. 

A13 Bionic

Apple u tohoto procesoru použil 7nanometrovou technologii, přičemž A13 Bionic je vybaven 8,5 mld. tranzistorů. Díky novému procesoru vydrží iPhone 11 Pro na jedno nabití až o čtyři hodiny déle, než model XS. Model iPhone 11 Pro Max naopak vydrží o 5 hodin déle než XS Max. Novinka nastala také v balení, ve kterém se nachází 18W adaptér.

Zadní fotoaparáty nabízejí toto rozestavení – 12Mpx širokoúhlá čočka se clonou f/1,9; 12Mpx se clonou f/2,0; ultraširokoúhlá čočka se clonou f/2,4 a 120 stupňovým rozpětím. Všechny tyto čočky dokáží pracovat společně, což znamená, že jsou vybaveny speciálním procesorem. Fotoaparáty jsou mimo jiné vybaveny novou funkcí pod názvem Sneak Peek, která bude k dispozici později v tomto roce prostřednictvím aktualizace iOS 13. 

Největší zajímavostí je však Deep Fusion. Jedná se o systém v rámci procesoru A13, který dokáže vytvořit devět snímků ještě předtím, než vy spustíte spoušť. Následně během jedné sekundy procesor projde jeden pixel za druhým, čímž bude získán nejlepší obraz. 

iPhone 11 Pro

Fotoaparáty podporují video ve 4K při 60 snímcích za sekundu (fps). Vytvořit si ale budete také moci černobílé video, a to přímo v rámci aplikace Fotoaparát. Musím říci, že podle demonstrovaného videa vypadá funkce naprosto skvěle. 

iPhone 11 Pro a ceny

Cena iPhone 11 Pro bude startovat na 999 dolarech (cca 22 000 Kč bez DPH). Větší model Pro Max bude startovat na 1099 dolarech (cca 24 178 Kč bez DPH). 

České ceny u novinek iPhone 11, iPhone 11 Pro (Max), iPad a Apple Watch

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Pokorny

11. 9. 2019, 8:18

Né že bych čekal víc. Ale jediné co je nového je širokoúhlá čočka navíc, a nový procesor který ve finále stejně ani nepoznáme protože i telefon za 10k má dostatek výkonu. Nemám problém s Apple, ale přijde mi že se vývoj zastavil u iPhone X, a dál to až na pár drobností nejde.. za ty peníze co za to chtějí by měli zákazníkům dát podle mě více.. iPhone nehanim sám mám doma XS ale přijde mi že jde Apple dolů a nepřináší nic nového nebo něco k kvůli čemu bych měl přejít na nový model.. docela škod že jde Apple takhle dolů..

Tomáš Uchytil

11. 9. 2019, 7:53

Sledoval jsem konferenci online, a musím poukázat na jednu chybičku v článku. Nejedná se o 1 trilion operací za sekundu, nýbrž o 1 bilion (v Česku máme milion, miliarda, bilion, biliarda, trilion… Zatímco v US mají pouze milion, bilion, trilion…)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat