Apple představil nový iPad 10.2

Apple představil nový iPad 10.2
2019-09-10T19:37:00+02:00
• 10. 9. 2019

Je to konečně tady. Dnes, tedy 10. září 2019, společnost s logem nakousnutého jablka představila další generaci svého tabletu pod názvem iPad. Nečekejte nástupce nejvyšších řad, tentokrát jde o další generaci nejprodávanějšího modelu s 9,7palcovou úhlopříčkou.

Oficiálně: iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, cena začíná na 999 dolarech

Nový iPad

Ze začátku prezentace týkající se iPadu se Tim Cook, CEO Applu, rozpovídal ohledně nového operačního systému iPadOS. V tomto případě padla řeč hlavně na nové možnosti, které budou uživatelé s iPadOS mít.

iPhone 11 představen, nástupce iPhonu XR

Nicméně, Apple nyní představil nový 10,2palcový iPad, který je dle slov jeden z nejprodávanějších tabletů s logem nakousnutého jablka. Novinka disponuje velkým 10,2palcovým Retina displejem. Jak je již u Applu zvykem, rád se chlubí výrazně lepší výkonností hardwaru oproti předchozí generaci. 

Oficiálně: Apple Watch Series 5

iPad sedmé generace je oproti předchozímu modelu 2krát rychlejší. Srdcem celého iPadu je procesor A10 Fusion, což je mimochodem tři roky starý procesor. Samozřejmě bude novinka vybavena operačním systémem iPadOS. Apple na prezentaci přímo demonstroval novinky, které se týkaly multitaskingu s Slideover a podobně. 

Tentokrát jsme se dočkali například podpory Apple Pencil, ale není součástí nabídky. Apple jako obvykle neposkytuje kompletní specifikace během představení, ale například na zadní straně se nachází 8MPx foťák, přední strana disponuje HD kamerou. Bylo zmíněno, že je možné připojit nejrůznější příslušenství, ale nečekejte USB C.

Další zajímavostí je, že tento model byl vyroben ze 100% recyklovatelného materiálu. Cena novinky startuje na 329 dolarech, což je 7 238 Kč bez DPH. 

České ceny u novinek iPhone 11, iPhone 11 Pro (Max), iPad a Apple Watch

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat