iPhone 11 představen, nástupce iPhonu XR

iPhone 11 představen, nástupce iPhonu XR
2019-09-10T20:15:36+02:00
• 10. 9. 2019
1

Apple právě nyní představil zbrusu nové iPhony. Ještě před samotným představením však Tim Cook hovořil ohledně popularizace iPhonu XR a XS. Nicméně, pojďme si nový iPhone představit. Víceméně jsme o designu nového iPhonu věděli již dávno dopředu. Předchozí spekulace byly totiž nyní potvrzeny. Novinka nese označení iPhone 11 a bude k dispozici hned v několika barevných variantách. Nutno podotknout, že iPhone 11 bude nástupcem iPhone XR. 

iPhone 11

iPhone 11 bude v prodeji hned v šesti nových barvách – purple, white, yellow, green, black, a Product (RED). Telefon je vybaven velkým 6,1palcovým Liquid Retina displejem podporující technologii True Tone, Tap to wake a samozřejmě Haptic Touch.

Oficiálně: Apple Watch Series 5

Apple představil nový iPad 10.2

Pokud nás paměť nemate, jedná se o vůbec první iPhone, který disponuje audiem s označením Dolby Atmos. Na zadní straně telefonu se nachází hned dvojice fotoaparátů, což je oproti předchozí generaci XR změna – doposud byl k dispozici jeden fotoaparát. Duální fotoaparát nabízí 12megapixelovou ultraširokoúhlou čočku, přičemž zachytí obsah až ve 120 stupních. 

iPhone 11 disponuje také optickým zoomem a lehce přepracovaným UI aplikace Fotoaparát. U aplikace se ještě na chvíli zastavíme. Apple totiž ve své prezentaci uvedl, že je u tohoto modelu k dispozici nová generace chytré funkce HDR. 

Oficiálně: iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max, cena začíná na 999 dolarech

Došlo i na selfie

Apple se zřejmě lehce inspiroval u své konkurence, konkrétně u Googlu. Představil totiž také funkci Night Side. Jednoduše řečeno jde o funkci, prostřednictvím které můžete v noci vytvořit poměrně slušně ostré a jasné snímky. Nutno podotknout, že iPhone 11 podporuje 4K video při 60 snímcích za sekundu (60 fps), slo-mo, time-lapse a stabilizaci videa. A pozor, zpátky se nám vrátil QuickTake. Jednoduše bude stačit stisknout tlačítko a vytvoříte fotografii. 

Na přední straně telefonu je k dispozici 12megapixelový TrueDepth fotoaparát podporující 4K video, a to při 60 a 30 fps. Dále podporuje slo-mo funkci. Srdcem celého iPhonu je nový procesor A13 Bionic. Jedná se o vůbec nejvýkonnější procesor pro chytré telefony, společně také s grafickým procesorem. 

iPhone 11 bude také o něco málo méně závislý na energii, neboť na jedno nabití vydrží o jednu hodinu déle než současná generace iPhone XR. Jedná se o vůbec nejlepší iPhone, tedy alespoň co se výdrže baterie týká. I v tomto případě platí, že telefon vydrží až 2 metry pod vodou po dobu 30 minut. Cena telefonu bude startovat na 699 dolarech, zhruba 15 378 Kč bez DPH. 

České ceny u novinek iPhone 11, iPhone 11 Pro (Max), iPad a Apple Watch

iPhone 11

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Richard Fabián

11. 9. 2019, 12:36

Konečně, že už Apple dohání Galaxy S9, fedoru dolů za to, ale ta pánev na lívance je prosím co? První iPhone s Dolby Atmos“ ….. slovy „první“?. Každý rok si říkám, že tohle už nemůže být pravda a ono hle

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat