Oppo rozšiřuje svou technologii rychlého nabíjení

Oppo rozšiřuje svou technologii rychlého nabíjení
2019-08-02T13:40:05+02:00
• 2. 8. 2019

Na současném trhu již mnoho zařízení podporuje rychlé nabíjení. Zpravidla se nabízí možnosti, že za pouhých 30 minut nabijete mobilní telefon dostatečně natolik, abyste jej používali celý den. V tuto chvíli by se dalo říci, že na trhu jsou rozšířeny dva standardy. Základní USB PD (Power Delivery) nepatří mezi nejrychlejší, ale na druhou stranu jej najdeme i u počítačů a nejrůznějších nabíjecích stanicí. Druhým je Quick Charge od Qualcommu. Ostatní firmy se snaží vyvíjet své vlastní řešení. Příkladem je Oppo a technologie VOOC (Voltage Open Loop Multi-step Constant-Current Charging).

Oficiálně: 120W nabíjení od Vivo doplní energii za 13 minut

VOOC na vzestupu?

Společnost Oppo již delší dobu pracuje na vlastní řešení rychlého nabíjení. V tuto chvíli nabízí až 30W verzi s hodnotami 5 V a 6 A. Ta byla mimo jiné licencována společnosti OnePlus, která jej nabízí pod označením Warp Charge. Nyní to ale vypadá, že Oppo chce rozšířit tuto technologii mezi další firmy.

Dle dostupných informací získalo licenci a technologii osm další firem, které budou moci vyrábět a nabízet produkty s tímto rychlým nabíjením. Zatím není v seznamu nějaká známější společnost – Anke Innovation Technology Co., Ltd., Angbao Electronics (Shanghai) Co., Ltd., Hangzhou Shilan Microelectronics Co., Ltd., Lilinda Technology Group Co., Ltd., Ningbo Bull Digital Technology Co., Ltd., Shenzhen Renqing Excellence Investment Co., Ltd., Shenzhen Shishang Exhibition Technology Co., Ltd., Core Sea Technology (Shenzhen) Co., Ltd.

Na druhou stranu se může jednat o začátek nového standardu, který by se mohl začít prosazovat u méně známých značek a následně by si VOOC jednou mohl najít cestu k nějaké významnější firmě. Zatím tedy není jasné, jak moc dojde k rozšíření, ale možná zde vzniká nový standard a konkurence pro Quick Charge od Qualcommu.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat