Ještě rychlejší nabíjení s Quick Charge 4+

Ještě rychlejší nabíjení s Quick Charge 4+
2017-06-01T20:15:27+02:00
• 1. 6. 2017

Teprve na konci minulého roku byla představena nová technologie nabíjení Qualcomm Quick Charge 4. Až nyní se ale objevují zařízení s tímto způsobem rychlého nabíjení. Pakliže jej máte ve svém smartphonu a nabíječce, můžete za 15 minut nabíjení dosáhnout až na 50 % kapacity baterie. Samozřejmě je tento údaj ovlivněn tím, jak velký akumulátor je obsažen ve smartphonu.

Půl roku od uvedení Quick Charge 4 přichází inovovaná verze, která ale nenese číslovku pět. Qualcomm ji pojmenoval jako Quick Charge 4+. Plus zde znamená, že došlo na mírnější vylepšení a pětka by mohla v budoucnu nabídnout ještě lepší vlastnosti, až dojde k uvedení.

Qualcomm Quick Charge 4+ přináší lepší nabíjení pomocí technologie Dual Charge (rozděluje proud), zejména díky druhému „power management IC“. Dále bylo vylepšeno tepelné vyvažování, které způsobuje, že systém více využívá chladnější cesty, přičemž ty zahřáté na chvíli odstaví, případně sníží jejich využití. Plus verze také získala další bezpečnostní protokoly. Například se monitorují i konektory.

Tyto novinky při plném nasazení nabídnou u Quick Charge 4+ o 15 % rychlejší nabíjení než u Quick Charge 4. Podařilo se snížit teplotu o 3 °C a celý systém je o 30 % efektivnější.

Nyní bude hodně záležet na výrobcích, kdy začnou nabízet smartphony s novou technologií rychlého nabíjení. V tuto chvíli je na trhu ale první novinka s tímto způsobem nabíjení – Nubia Z17.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat