Google upravuje proces schvalování aplikací pro Android

Google upravuje proces schvalování aplikací pro Android
2019-08-19T15:00:11+02:00
• 19. 8. 2019

Vývoj aplikací je specifický pro každou platformu. Z pohledu vývojářů byl vždy proces u Applu o poznání náročnější. Sami jsme si to vyzkoušeli při tvorbě naší aplikace pro iOS. Apple si skutečně nechává záležet a mnohdy jsme museli vysvětlovat nebo obhajovat nejrůznější drobnosti. V případě Googlu je celý proces značně jednodušší a rychlejší. To se ale změní.

Aplikace pro Android pod větší kontrolou

Právě Google má poměrně vážné problémy se škodlivými aplikacemi. Například nedávno bylo objeveno 85 aplikací s AdWarem. Podobné situace jsou poměrně časté a zřejmě to je důvod, proč Google mění přístup k ověřování aplikací.

Do této chvíle stačilo vložit aplikaci a proces schvalování zabral nanejvýš jeden den. V některých případech se jedná dokonce jen o hodiny. Zde ale dochází ke změně, která není příliš specifikovaná. Google jednoduše konstatuje, že některé ověřování může trvat déle. Přímo uvádí následující:

U některých účtů vývojářů budeme za účelem lepší ochrany uživatelů provádět důkladnější kontrolu aplikací, která zabere více času. Na Hlavním panelu aplikace se zobrazí oznámení o tom, jak dlouho kontrola zabere. Doporučujeme vám upravit plán tak, aby zahrnoval alespoň třídenní překlenovací období mezi odesláním aplikace a jejím publikováním.

Nevíme, co myslí frází „U některých účtů vývojářů“. Zřejmě si posvítí na některé vývojáře, kde je vyšší riziko vložení infikované aplikace, případně aplikace jako taková má blízko k tomu, aby byla zneužita k zákeřným praktikám.

Celý proces schvalování aplikace se tak může prodloužit, ale nemělo by se jednat o větší komplikaci. Jen nyní budou muset vývojáři myslet na to, že nemohou publikovat své výtvory během chvíle. Otázka je, jestli tato změna a důkladnější prověřování aplikací zapříčiní menší výskyt škodlivého softwaru.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat