Puffin OS má být nový cloudový operační systém pro mobily

Puffin OS má být nový cloudový operační systém pro mobily
2019-07-07T19:41:18+02:00
• 7. 7. 2019

Trh s operačními systémy u mobilních zařízení se zdá být stabilní, ale i tak jsme se dočkali nějakých změn v poslední době. Microsoft oznámil konec Windows 10 Mobile a definitivní konec Windows Phone. Na druhou stranu zde máme vycházející hvězdu v podobě KaiOS, ale ta nikdy nebude aspirovat na první pozici. Směřuje do sektoru levných mobilů, zejména tlačítkových. Do této vysoké hry bude chtít vstoupit novinka Puffin OS od společnosti CloudMosa, která stojí za webovými prohlížeči Puffin.

Puffin OS

Nový operační systém se dočká vlastní kampaně na stránkách KickStarter. Puffin OS láká zejména na své cloudové zázemí. Ačkoliv je postaven na Androidu, bude zejména nabízet webové aplikace. Společnost se chlubí i benchmarkem, který ukazuje, že Puffin OS nabízí lepší výkon, což má ukazovat výsledek benchmarku JetStream. Testy byly prováděny na zařízení do 100 dolarů.

Mezi hlavními výhodami má být právě cloudový základ, kdy většina komplexnějších operací má být řešena v cloudu. Nejenže samotné zařízení následně nemusí mít nejšpičkovější hardware, ale navíc se má jednat o bezpečnostní řešení. Aby toho nebylo málo, tak CloudMousa má využívat pokročilejší metody komprese, takže přenos dat má být velmi efektivní.

Puffin OS se má zaměřit na nejnižší třídu smartphonů a nabídnout výkon vyšší řad. Zejména z uživatelského pohledu. Na první pohled se může zdát, že by projekt mohl mít šanci na úspěch, ale již jsme zde měli takové pokusy. Příkladem může být Firefox OS nebo pokus od společnosti Nextbit. Ani jedno dnes neexistuje a nevypadá to, že by uživatelé měli zájem o čistě cloudový mobilní telefon.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat