Systém KaiOS získává třetí místo na trhu, brzy se dočkáme novinek

Systém KaiOS získává třetí místo na trhu, brzy se dočkáme novinek
2019-06-16T09:59:23+02:00
• 16. 6. 2019

O operačním systému KaiOS jsme v minulosti již několik článků napsali. Ovšem dnešní článek bude trochu zajímavější. KaiOS se totiž stal třetím nejoblíbenějším operačním systémem, který lze na mobilních telefonech spatřit. V současné chvíli tento systém používá více než 100 mil. uživatelů.

KaiOS nabídne zajímavé novinky

Podle některých analytických společností má KaiOS velký potenciál oslovit až jednu miliardu uživatelů. Není se čemu divit. KaiOS je stvořený přímo pro rozvíjějící se trhy, kde se často používají „hloupé“ a levné telefony. Navíc se společnost v průběhu minulého měsíce dočkala zcela nové investice ze strany TCL a Googlu. Například díky Googlu nabízí KaiOS základní sadu aplikací, tj. Vyhledávání, Mapy a YouTube. Ovšem probíhá spolupráce i s Facebookem a Qualcommem

Generální ředitel KaiOS, Sebastien Codeville, poměrně podrobně popsal vizi společnosti na následující roky, přičemž velký důraz bude kladen na optimalizaci výkonu na stávajících zařízeních nižší třídy. Codeville mimo jiné uvedl, že softwaroví inženýři usilovně pracují na přidávání multitaskingu a možnosti v podobě prohlížení záložek. A právě díky těmto novinkám by KaiOS měl nabídnout ještě lepší uživatelský komfort. Telefony navíc bude možné více používat ke kancelářským činnostem. 

Vysoce žádaným prvkem je ale funkce kopírovat / vložit. Skvělou informací je, že společnost na této funkci také pracuje a již brzy bude součástí nového instalačního balíčku. To ale není vše. KaiOS pracuje i na nových projektech týkajících se strojového učení, jejichž cílem bude zlepšit výkon zařízení, pořizování fotografií a bezpečnost. Nové aktualizace se uživatelé dočkají již v průběhu druhé poloviny letošního roku. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat