Mozilla rozpustila poslední tým u Firefox OS

Mozilla rozpustila poslední tým u Firefox OS
2017-02-06T07:40:45+02:00
• 6. 2. 2017

Ačkoliv platforma Firefox OS známá také jako Boot2Gecko byla odpískána už na konci roku 2015, tak společnost Mozilla až teď rozpustila posledních 50 zaměstnanců kolem tohoto nadějného projektu. Všechno začalo jít z kopce, kdy byl ukončen vývoj a distribuce přes mobilní operátory. Myšlenku otevřeného systému konkurující Androidu nebo iOS pak udržovali při životě spíše vývojáři z řad nadšenců.

Ani stále značný počet fanoušků v popředí neodvrátilo oficiální konec systému. Pro lidi kolem projekt uvnitř Mozilly nejde o žádné překvapení, protože nedokázali přilákat dostatečné množství uživatelů, kteří by přispěli aplikacemi a zasadili se o jeho větší využití. Poslední pověstný hřebíček do rakve zasadilo samotné vedení Mozilly, když rozpustila poslední tým pověřený za přesun Firefox OS do zařízení typu tzv. Internetu věcí.

Když v roce 2015 byl oznámen konec dalšího vývoje, tak internet věcí měl být poslední záchranou, a evidentně ani to se nepodařilo naplnit. Posledních 50 zaměstnanců z rozpuštěného týmu je tedy definitivně přemístěno na nové pracovní pozice, a někteří dokonce museli z firmy odejít úplně. Co vlastně čeká hrstku majitelů těchto zařízení, není známo, ale zřejmě vlastní softwarově mrtvé zařízení. Pokud ovšem se do situace ještě nevloží nadšenci.

Zdroj: cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat