Novinky v iOS 13 – tichý režim, Safari, Control Center

Novinky v iOS 13 – tichý režim, Safari, Control Center
2019-06-10T18:25:36+02:00
• 11. 6. 2019

V pondělí byla v rámci vývojářské konference WWDC představena nová verze operačního systému iOS 13. Ta přináší mnoho novinek, z nichž ne všechny dostaly prostor na prezentaci. Proto vám v průběhu několika týdnů budeme přinášet menší novinky, které nová verze obsahuje, v seriálu Novinky v iOS 13. Dnes se podíváme na prvních pár, další budou jistě i přibývat s dalšími betaverzemi.

Podpora Xbox a PlayStation ovladačů

Tuto funkci známe již nějakou dobu ze systému Android a konečně si našla cestu i na iOS. Konkrétně přes technologii BlueTooth lze připojit jakýkoliv ovladač od konzole Xbox One S nebo PlayStation 4. Ovladačemi lze pak využít při hraní her, přičemž daná hra je samozřejmě musí podporovat.

Nové rozhraní aktivace tichého režimu

Tato novinka sice zazněla na prezentaci, přesto je tak významná, že stojí za to ji připomenout. Rozhraní při změně hlasitosti konečně nepřekrývá významnou část obrazovky, ale jedná se o decentní posuvník vlevo nahoře. Inovováno bylo i rozhraní aktivace tichého režimu hardwarovým tlačítkem.

Připojení k nové WiFi nebo Bluetooth přímo z Control Center

Zatím na Android byla tato možnost z notifikační lišty odstraněna, do iOS nyní přichází. Při delším podržení nebo silnějším zatlačením na 3D Touch zařízením na ikonce WiFi nebo Bluetooth se otevře dialog k výběru nového připojení.

Stahovat soubory v Safari lze i na iPhonu

Ačkoliv stahování souborů bylo prezentováno primárně jako novinka iPadOS, bude to umět i iOS 13 na iPhonech. Po kliknutí na soubor ke stažení tak započne jeho stahování, přičemž stav posléze uvidíte pod ikonkou vpravo nahoře. Soubor se pak stáhne buď do interního úložiště nebo rovnou na iCloud le vašeho nastavení. Každopádně ho naleznete v aplikaci Soubory.

Stažené soubory lze automaticky mazat

Pro zanechání pořádku v systému lze nastavit automatické smazání stažených souborů. K výběru jsou tři možnosti – hned po stažení, po jednom dni a manuálně.

Zdroje: 9to5mac.com, macrumors.com, cultofmac.com, youtube.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat