Google začíná testovat Dynamic System Updates na Pixelech 3

Google začíná testovat Dynamic System Updates na Pixelech 3
2019-06-06T11:29:04+02:00
• 6. 6. 2019
3

Poměrně zásadní novinkou v rámci celého systému Android je GSI (Generic System Images). Na začátku tohoto roku jsme vás informovali, že si Google pohrává s dalším rozšířením celé funkcionality, což by se mělo projevit na novince Dynamic Android. Na letošní vývojářské konferenci Google I/O 2019 jsme se dočkali přejmenování na Dynamic System Update a dnes je již k dispozici k vyzkoušení na smartphonech Pixel 3 a Pixel 3 XL (recenze).

Dynamic System Updates

Ačkoliv název vypadá, jakoby se jednalo o nějakou novinku v oblasti aktualizace systému Android, tak se spíše jedná o možnost, jak si vyzkoušet jakoukoliv verzi Androidu (pokud splňuje určité podmínky) na svém zařízení.

Důležité je zde slovo vyzkoušet. Na současných Pixelech 3 je již možné využít Dynamic System Update, což ve výsledku znamená, že lze do mobilu nahrát alternativní systém. Vytvoří se speciální dynamický oddíl, kam se nahraje nová verze. Následně dojde k načtení nového systému, přičemž původní je stále zachován a nijak nezměněn.

Po načtení nového systému můžete v podstatě mobil používat jak chcete. Vše by se dalo přirovnat k Live distribuci Linuxu na počítačích, kdy si jen necháte nabootovat dočasný systém do operační paměti, přičemž stávající je netknutý.

V případě využití Dynamic System Update jste v notifikační liště informováni, že používáte „dynamický systém“. K dispozici je tlačítko odinstalovat, které restartuje mobil a smaže dočasnou verzi systému Android.

Běžný uživatel tuto novinku jen tak nevyužije, ale rozhodně poslouží vývojářům a testerům. Bohužel v současnosti je aktivování a využití Dynamic System Updates poměrně komplikované. Kompletní návod najdete na stránkách Googlu. Samozřejmě je otázka, kdy dojde k rozšíření na další systému. V současnosti je Dynamic System Updates omezen na zmíněné Pixely 3 a navíc musíte mít Android Q Beta 4.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 7. 6. 2019, 11:12

Tohle bych bral mít Čistý systém a s nadstavbou.

Jakub Vacek

6. 6. 2019, 13:29

Přišlo mi to zajímavé do poslední věty. Už jsem si říkal, že bych takhle mohl vyzkoušet Qčko.

Přemysl Vaculík

VIP 6. 6. 2019, 19:18

Tak ono se to později rozšíří, toto je jen test.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat