Obchod Play začíná vybízet k odinstalování některých aplikací

Obchod Play začíná vybízet k odinstalování některých aplikací
2019-05-11T19:34:47+02:00
• 11. 5. 2019

Zdroj: AndroidPolice.com

11

Obchod Play už nebude jen centrem pro aplikace, hry a další multimediální obsah. Díky projektu Google Mainline nabídne možnost bezpečnostních aktualizací, kdy se nebude muset čekat na výrobce, než vypustí aktualizaci do svých mobilů. Bohužel je novinka více omezená, ale určitý pokrok to je. Kromě toho ale nyní dostává poměrně zajímavou funkci, která může uvolnit cenný prostor ve vašem zařízení.

Obchod Play a návrhy

Možná jste se již podívali, kolik máte celkem aplikací ve svém smartphonu. Pokud chcete uvolnit místo, mnohdy je celkem těžké a frustrující se zbavit některých aplikací. Pokud jste se zatím nezajímali, co vlastně z mobilu odstranit, zejména nepoužívané aplikace, tak Obchod Play vám s tím pomůže.

Někteří uživatelé zaznamenali, že aplikace Obchod Play posílá upozornění o nepoužívaných aplikacích. Nejde ale jen o notifikaci. Po kliknutí na ni se dostane až do části aplikace, kde můžete jednoduše vybrat, co vše se má odstranit. Samozřejmě to, že něco nepoužíváte, neznamená, že danou aplikaci nepotřebujete.

Nejedná se o zcela novou funkci. Něco podobného se objevovalo před třemi lety, ale nyní to vypadá, že se v Googlu zaměřili na tuto funkci a trochu ji předělali, a to i po vizuální stránce. Bohužel ani na jednom redakčním zařízení se nic podobného neobjevilo. Pokud máte jinou zkušenost, dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Petráček

8. 9. 2019, 1:50

Když jsem měl LG G6, otravovalo to i s odinstalováním něčeho co jsem sice nespouštěl, ale běželo na pozadí a využíval jsem to pořád…

Jaromír Lettl

12. 5. 2019, 17:03

Ale co odinstalovat,detektor kovů taky nepotřebuji denně,ale jednou jsem hledal víko hlavního uzávěru vody pod hlínou a zarostlé trávou.Propíchal jsem celé okolí kde měl být a nic,pak mě napadlo zkusit detektor v telefonu a našel jsem můj i sousedův.

Taky jsem onehdy „něco hledal“ ;)
Ale mobil nepomohl! Naštěstí jsem nepropíchal celé okolí :-D

Wanderer Dander

12. 5. 2019, 15:45

Je to jen otázka času než Google začne „důrazně doporučovat“ odinstalaci tzv. nedůveryhodných aplikací. Nakonec úplně zruší možnost instalovat z APK. Stejně jako Chrome blokuje stažení určitých souborů. Android se uzavírá stále víc, prý kvůli bezpečnosti, ale nedává pokročilým uživatelům na výběr.

Jarka Salaba . Nic nového , sám jsem vyhnal 2/3 blbostí které žraly data bez mého vědomí . Bohužel , některé nejdou . Potřeboval bych , aby vyrobil někdo mobil bez blbostí jenom se základními funkcemi .

Přemysl Vaculík

VIP 12. 5. 2019, 11:37

Pixel? Android One?

Kolega měl asi na mysli komplet bez „blbostí“, jen třeba s g-play store, app na telefonování, kontakty a SMS.

Přemysl Vaculík

VIP 12. 5. 2019, 13:51

To ano, ale pokud nechce jít do AOSP nebo custom ROM, nic na trhu není lepšího, než co jsem jmenoval.

No a právě na to si stěžuje, že nic takového není.

Oznámení jsem neviděl, ale dobu od posledního použití aplikace vidím (Samsung Galaxy S7, Android 8.0.0 z 1. března 2019, Google Play 14.5.22-all).

Faktem je, že „neznamená, že danou aplikaci nepotřebujete“ bych doplnil „že ji nepoužíváte“. Mám např. permanentně spuštěný php server, a natvrdo! instalovaný čistič od Asusu jej stále detekuje, že ho nespouštím, tak ho nepotřebuju a vnucuje odinstalaci :)
Uvidíme, jak to bude řešit Google.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat