KaiOS neuvěřitelným tempem roste, Huawei by jej mohlo využívat

KaiOS neuvěřitelným tempem roste, Huawei by jej mohlo využívat
2019-05-25T08:29:31+02:00
• 25. 5. 2019

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že trhu s mobilními operačními systémy jednoznačně vládne Android a iOS. Samozřejmě jsme v minulosti byli svědky různých pokusů v podobě třetího hráče, například Windows Phone. Bohužel pro Microsoft nebyl systém příliš podporován ze strany vývojářů, a tak došlo k ukončení vývoje systému. 

KaiOS pomalu a jistě šlape na paty

Ovšem na trhu se jen přeci třetí operační systém nachází. Jedná se o KaiOS. Jedná se o systém, který se soustředí především na „hloupé“ telefony. KaiOS tak najdeme například v Nokia 8110 či JioPhone 2. Jen pro zajímavost, tyto telefony se snaží výrobci prodávat hlavně na rozvíjejících se trzích. 

Mimo jiné, do tohoto operačního systému investoval dokonce také Google. Investice společnosti Google se na první pohled může zdát velmi zvláštní, vzhledem k dominanci Androidu a Androidu Go. V tomto případě se však jednalo o strategický krok. Společnosti Google a KaiOS Technologies Inc. se mimo jiné domluvily také na oboustranné spolupráci, která spočívá v implementaci některých Google služeb do operačního systém KaiOS, jako je Google Assistant, Google Mapy, YouTube a Google Search.

KaiOS ale finančně podporuje i společnost Cathay Innovation, která do rozpočtu přidala dalších 50 mil. dolarů. Kromě Googlu a Cathay Innovation do operačního systému investoval i TCL Holdings. 

A veškeré tyto investice se vyplatily. Celkové finanční prostředky se společnosti KaiOS vyšplhaly na 72 mil. dolarů. Jen pro zajímavost, této částky firma dosáhla díky dodávce 100 mil. zařízení napříč 100 zeměmi. Taktéž se vedou spekulace o tom, že by v budoucnu mohla společnost Huawei tento systém využívat.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat