Twitter pro Android – tmavý vzhled oficiálně a pro všechny aktualizováno

Twitter pro Android – tmavý vzhled oficiálně a pro všechny [aktualizováno]
2019-10-23T11:45:00+02:00
• 23. 10. 2019
7

Aktualizováno 23. 10.

Jak se zdá, nakonec jsme nemuseli čekat dlouho. Twitter uvolnil nový vzhled „light out“ (zcela černý) pro všechny ve stabilní verzi aplikace pro Android. Potvrzuje to i čtenář Erik Bezeréti.

Aktualizováno 22. 10.

Před pár dny někteří uživatelé zaznamenali, že v rámci testování aplikace Twitter pro Android dostali možnost vyzkoušet zcela černý vzhled. Nyní tato novinka zamířila do veřejného beta testování. Do něj se můžete zaregistrovat skrze kartu aplikace v Obchodě Play, kde stačí potvrdit, že chcete testovat beta verzi. Zřejmě nebude dlouho trvat a nový vzhled se dostane do stabilní verze.

Pro aktivování zcela černého vzhledu musíte jít do nastavení aplikace, dále zvolit Zobrazení a zvuk, zde najdete položku Vzhled tmavého režimu.

Aktualizováno 20. 10.

Původně měl být nový zcela černý vzhled aplikace Twitter pro Android dostupný již v září, ale nestalo se tak. Dle slov zástupců je zapotřebí více času na vývoj. Už jsme se dostali přes polovinu října a stále jsme se nedočkali kýžené aktualizace. Na druhou stranu máme dobrou zprávu. Nový vzhled je dostupný pro testování v rámci alfa verze. Brzy se tak dostane do beta testování a možná v listopadu bude k dispozici u stabilní verze.

Aktualizováno 12. 9.

V červenci jsme vás informovali, že nový černý vzhled aplikace Twitter přijde na Android v září. Bohužel se tak nestane. Informaci poskytl viceprezident pro design a vývoj Dantley Davis na svém Twitter účtu. Dle jeho slov má nová verze pro Android projít ještě laděním a vylepšováním, což způsobuje zpoždění. Bohužel nedodal nový přibližný termín, kdy se dočkáme novinky nazvané „Lights Out“. Na druhou stranu poskytl aspoň snímek obrazovky, na co se máme těšit.

Aktualizováno 25. 7.

V březnu tohoto roku jsme se dočkali oznámení, že aplikace Twitter získá skutečný tmavý režim nazvaný jako „Lights Out“ (volně přeloženo – zhasnuto). Majitelé iOS si novinku mohou již užívat, stejně jako ti, kteří si vystačí s webovou verzí, kde je nový vzhled také dostupný.

Dantley Davis, viceprezident designu a výzkumu v Twitteru, zveřejnil, že majitelé Android zařízení se dočkají až v polovině září. Jedná se pouze o plán, takže se ještě může cokoliv změnit. Uživatelům androidí aplikace tedy zbývá jen čekat, než se objeví aktualizace aplikace Twitter.

Původní článek 28. 3.

Největší novinkou v poslední době u sociální sítě Twitter je možnost chronologického řazení příspěvků v aplikacích. Zatímco co se jiný honí po nasazení tmavého vzhledu, tak tato sociální síť nabízí tmavší podobu již od roku 2016. Nyní jsme se ale dočkali ještě temnějšího vzhledu.

Twitter a tmavý vzhled

Od roku 2016 Twitter nabízí možnost zapnutí nočního režimu, přičemž je k dispozici i automatický mód, který přepíná mezi světlým a tmavým prostředím na základě času. Nyní jsme se ale dočkali oznámení, že aplikace jako taková dostane další vzhled.

Nový mód se v angličtině nazývá „Lights Out“ (volně přeloženo – zhasnuto). Původní tmavý vzhled nabízel spíše tmavší modrou barvu, nový režim nabídne zcela černé provedení. Twitter zde zdůrazňuje, že se jedná o skutečnou černou barvu, takže na AMOLED/OLED displejích nebude emitováno jakékoliv světlo na černých pixelech.

Ukázka mezi současným a novým tmavým vzhledem

Původní tmavě modrý režim zůstane jako další možnost, stejně jako automatický mód. V tuto chvíli novinka přijde prvně na iPhony. Později se objeví ve webové verzi a také pro Android aplikaci. Bohužel Twitter již neupřesnil časový rámec.

logo-app Twitter Developer Zdarma iOS logo-app Twitter Twitter, Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: 9to5mac.com, xda-developers.com, droid-life.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Daniel Rokos

23. 10. 2019, 15:36

Už i Android.Konečně pořádná černá.

Erik Bezeréti

23. 10. 2019, 10:20

Tak režim „lights out“ je už i ve stabilní verzi. Vypadá to super :-)

Konečně, na tu modrou se nedá koukat.

TECH&GA 2018

12. 9. 2019, 19:33

Substratum(+Synergy na One UI, Andromeda na Android 8) nebo Hex Installer to umí už dlouho

Erik Bezeréti

29. 3. 2019, 15:29

Nevíte jaká tmavá verze zůstane v automatickém módu? Jestli ta tmavá modrá nebo půjde také nastavit, aby se aplikace automaticky přepínala do černé?

Přemysl Vaculík

VIP 29. 3. 2019, 17:25

Bohužel zatím nevím.

Jiří Chrtek

29. 3. 2019, 8:30

Twitter pro iOS už se dá do „černé“ přepnout. Funkce v aplikaci už byla a vývojáři ji aktivovali dnes v noci (29.3.). Stačí mít staženou nejnovější verzi, aplikaci restartovat (vyhodit v multitaskingu a znova spustit) a tapnout na svoji profilovku > Nastavení a soukromí > Zobrazení a zvuk > Zhasnuto.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat