Oficiálně: Twitter a chronologické řazení i pro Android aktualizováno

Oficiálně: Twitter a chronologické řazení i pro Android [aktualizováno]
2019-01-15T21:00:23+02:00
• 15. 1. 2019
2

Aktualizováno 15. 1.

Takřka po měsíci Twitter rozšiřuje funkci chronologického řazení příspěvků i pro majitelé smartphonů se systémem Android. Novinku sociální síť oznámila prostřednictvím nového tweetu. Nyní byste tak měli mít dostupnou hvězdičku na hlavní obrazovce aplikace. Po kliknutí na ní dostanete na výběr mezi doporučovanými příspěvky a tweety seřazenými podle času.

Aktualizováno 18. 12.

Minulý měsíc začal Twitter testovat možnost chronologického řazení příspěvků, tedy podle času zveřejnění. Dnes oficiálně Twitter oznámil, že novinka opustila testování a je k dispozici pro majitele iOS zařízení. Bohužel již nevíme, kdy se objeví na smartphonech se systémem Android.

Pro aktivování stačí kliknout na ikonu hvězdiček a vybrat, jak se mají příspěvky zobrazovat. Můžete si vybrat řazení podle algoritmu (jako do teď), nebo nechat řadit podle času zveřejnění.

Aktualizováno 1. 11.

V září jsme se dozvěděli, že si Twitter pohrává s možností chronologického řazení příspěvků. Právě po této možnosti touží mnoho uživatelů, kterým se nelíbí současný stav, kdy sociální síť sama vybírá, co by se mohlo uživatelům líbit z jejich okruhu sledovaných. V podstatě příspěvky nejdou po sobě a vytváří to zmatek.

Nyní dochází k testování chronologického řazení u malého množství uživatelů na platformě iOS. Nyní si tedy musíme počkat, jak Twitter vyhodnotí tento test. Následně se možná dočkáme rozšíření na všechny platformy. Stále je zde možnost, že touto cestou se nakonec sociální síť nevydá.

Kromě toho jsme se dočkali nového plovoucího tlačítka pro vytváření příspěvků. Pakliže podržíte prst na tlačítku, objeví se tři možnosti, v rámci kterých se nabízí napsání běžného tweetu, zveřejnění fotografie nebo poslání animovaného obrázku (GIF). Tato novinka se opět týká Twitteru pro iOS.

Původní článek 18. 9.

Jsou to již dva roky, co se druhá největší sociální síť světa rozhodla změnit pravidla fungování její platformy. Od roku 2016 jsou veškeré tweety zobrazovány podle toho, co algoritmus vyhodnotí jako nejvíce relevantní příspěvek. 

Ve své podstatě jde o to, že se Twitter snaží upřednostňovat takové příspěvky, které se vám budou s největší pravděpodobností líbit. Sociální síť ale nyní chystá další zajímavou novinku. Dle všeho se Twitter chystá představit zcela novou funkci, která v praxi umožní snadnější přepínání mezi chronologickým a algoritmickým řazením příspěvků. 

Twitter vám dá na výběr

Pokud nepatříte mezi uživatele, který by byl nadšen ze současné algoritmické časové osy Twitteru, tak zbystřete. Zahraniční server Neowin totiž prohlásil, že se sociální síť Twitter chystá představit novou funkci pro snadné přepínání mezi řazením příspěvků. Místo algoritmického řazení tak budete moci přepnout na chronologické řazení. 

Dle všeho se Twitter snaží docílit vyvážení způsobu, jakým se vám budou tweety (příspěvky) zobrazovat. Pokud budete chtít vidět ty nejnovější, jednoduše se přepnete na chronologické řazení. Jestliže ale chcete, aby vám sama aplikace předhazovala nejvíce relevantní příspěvky, využijete algoritmického řazení.

Zdroje: neowin.net, 9to5mac.com, techcrunch.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Erik Bezeréti

16. 1. 2019, 11:53

Potvrzuji, funguje :). Za mě osobně je chronologické řazení nejpřehlednější vůbec.

Přemysl Vaculík

VIP 16. 1. 2019, 12:41

Beta chvíli blbla, ale stabilní verze je ok, také hodně cením :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat