Google aplikace již nevyhledá kontakty na mobilu

Google aplikace již nevyhledá kontakty na mobilu
2019-10-23T11:30:51+02:00
• 23. 10. 2019

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Smartphony nabízejí mnoho možností, ale s tím souvisí i dostupný obsah, který se nám nabízí. Občas něco najít je dosti komplikované, ale naštěstí moderní operační nejen mobilní systémy nabízí unifikované vyhledávání. U Androidu tuto funkci zastupuje přímo aplikace Google a hlavně její widget na hlavní ploše. Můžete dohledat věci v mobilu i na internetu, ale nedávno přišel o jednu možnost.

Kontakty až na jedno kliknutí

Ještě nedávno jste si mohli dohledat jakýkoliv kontakt skrze aplikaci Google. V případě widgetu stačilo zadat jméno a hned při ťukání písmen se mohl nabízet v rámci rychlých voleb. Nyní ale nic takového nenajdete, jelikož byla odebrána tato možnost. Bohužel není známo proč.

Při dohledávání konkrétního jména se již nemusí nic zobrazit, jako v ukázce výše. Neznamená to, že kontakt neexistuje, jen se již nezobrazuje v těchto výsledcích. Vtipné je, že když kliknete na tlačítko vyhledat, zobrazí se běžná webová stránka Google hledávání a zde se již může nacházet kýžený kontakt.

To ale souvisí přímo s personalizovaným vyhledáváním Google. Samotný kontakt není veřejně dostupný, jen jsou výsledky upraveny speciálně pro vás. Smutnou zprávou je, že tato možnost není dostupná pro majitele G Suite účtů, tedy firemních.

Google neposkytl jakékoliv vyjádření. Dle dostupných informací zmizela možnost před měsícem nebo dvěma. Pokud chcete rychle dohledat jakýkoliv kontakt, měli byste na to rovnou spustit aplikaci, která je v sobě uchovává, například Google Kontakty. Další možnosti, jak rychle dohledat kontakt, je využití chytrého asistenta, ale vzhledem k tomu, že není dostupný v češtině, je tato možnost nedostatečná pro české uživatele.

Aplikace Google Kontakty získá zajímavé novinky

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Sepp Winkler

23. 10. 2019, 14:24

Google, čo dodať. Spoliehať sa na jeho služby je jednoducho hlúpa naivita :(

Nevím co je na tom za hloupou naivitu. Když chci hledat kontakt jdu do kontaktů!

Sepp Winkler

24. 10. 2019, 10:52

Nuž každý to rieši po svojom, myslím si však, že je dobrým trendom, keď sa vyhľadávanie v zariadení koncentruje do jedného. Osobne mi to vyhovuje viac. Rovnako by ste už asi ani vo vyhľadávači nechceli namiesto spoločného poľa samostatné na vyhľadávanie v záložkách, samostatné na stránky a samostatné na informácie na webe. Naďalej si však myslím, že spoliehať sa na riešenia od G je naivné, človek nikdy nevie, kedy a čo zrušia…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat