Apple představil služby Card, News+, Arcade

Apple představil služby Card, News+, Arcade
2019-03-25T18:51:16+02:00
• 25. 3. 2019

Společnost Apple oznámila tiskovou konferenci na dnešní den, přičemž jsme očekávali nové produkty jako sluchátka, iPady a podobně. Nakonec jsme se některých produktů dočkali již v minulém týdnu bez nějakého většího oznámení. V podstatě se objevily na stránkách Applu a v obchodě jako takovém. Konkrétně došlo na uvedení AirPods druhé generace s krabičkou podporující bezdrátové nabíjení a nových iPadů.

Apple Pay spuštěno v České republice

Novinky ve jménu nových služeb

Tim Cook již v úvodu naznačil, že dnešní oznámení novinek je poněkud netradiční, což je evidentní, když uvedl některé zajímavé produkty ještě před samotnou událostí, jak je zmíněno výše. Jak již bývá zvykem, Tim vynachválil produkty a služby samotné společnosti, což podpořil citacemi některých médií. Vše podtrhl synergií hardwaru, softwaru a služeb této společnosti.

Apple News

I tentokrát došlo na ujištění, že služby jsou jednoduché pro použití, zabezpečené a hlavně moderované, aby vše bylo lepší, plynulejší a relevantnější. První novinka v rámci tiskové konference se týká Apple News. I zde bylo zdůrazněno, že jde hlavně o relevanci a přesnost informací, což naráží na problém kolem falešným zprávám (fake news).

Jak se dalo čekávat a jak se spekulovalo, do Apple News přichází magazíny, takže informace nebudou jen o aktuálním dění. Například zde najdeme magazíny zaměřené na módu, vědu, přírodu, sport a další témata. Celkem jich je nyní něco přes 300. Jelikož se jedná o zásadní rozšíření, zaslouží si novinka nové pojmenování – seznamte se s Apple News+.

Nepůjde jen je o obyčejné články, dokonce se nabude nabízet video místo úvodní fotky a budou k dispozici infografiky. Nová služba News+ bude integrována do základní aplikace a vyslouží si vlastní záložku. Apple se zaměřil i na personalizovaný obsah, který je vybírán i zaměstnanci společnosti Apple.

Vzhledem k tomu, že samotné magazíny nejsou zdarma ve své tištěné podobě, tak ani zde tomu nebude jinak. Služba bude zpoplatněná měsíčním poplatkem ve výši 9,99 dolarů, což je v přepočtu přibližně 227 Kč bez daně, přičemž první měsíc je zdarma. Novinka bude dostupná i v rámci rodinného sdílení. Je asi tušíte, Apple News+ bude jen pro USA a Kanadu, přičemž v tomto roce dojde k rozšíření do Austrálie a Velké Británie. Česká republika asi nebude na seznamu podporovaných zemí pěkně dlouho.

Apple Card

Další na řadě je služba Apple Pay, kde jsme se dočkali rozšíření do mnoha krajin. I zde se Tim Cook pochlubil úspěšným rokem a v tomto bude služba dostupná ve více než 40 krajinách. Mimo to jsme se dočkali rozšíření možnosti placení ve veřejné dopravě, ale týká se to několika amerických měst. Zatím nelze očekávat větší rozšíření do ostatních krajin.

Podstatnou novinkou je Apple Card a je designovaná pro iPhone. V podstatě v samotné aplikaci Apple Wallet si můžete nechat vygenerovat platební kartu, takže se jedná o virtuální službu, jako je třeba Revolut a jiné podobné. Apple slibuje jednoduché používání, nastavování a úpravy. Součástí budou inteligentnější výpisy plateb s čímž bude pochopitelnější seznam útraty s informace, kde se nákup uskutečnil, o co se jednalo a jak moc utrácíte.

Apple se snaží podpořit novinku službou Daily Cach, která vás odmění menší částkou, kterou vám vrátí. Konkrétně se jedná o 2 % z denní útraty. Pokud nakoupíte přímo v obchodě Applu, dostanete 3 %. Navíc Apple zakomponovává funkce pro vylepšení finanční gramotnost.

Na každém zařízení bude vygenerována unikátní platební karta. Apple zdůraznil, že se dbalo na bezpečnost, což také znamená, že hodně funkcí je přímo na zařízení, přičemž Apple nebude poskytovat jakékoliv informace třetím stranám. Aby toho nebylo málo, dokonce jsme se dočkali fyzické podoby této platební služby. Nemá na sobě číslo, bezpečnostní kód a ani místo pro podpis, vše je uloženo v aplikaci.

Služba jako taková je zdarma, ale jak se asi dalo čekat, Apple Card se u nás jen tak nedočkáme. Novinka bude dostupná v USA toto léto. Nebylo naznačeno, kdy by mohlo dojít k rozšíření a ani do jakých krajin.

App Store

Stejně jako Google se zaměřuje na hraní, zejména to mobilní, tak i Apple v této oblasti představil novinky. K dispozici je přes 300 000 her a bylo zdůrazněno, že jsou k dispozici takové tituly, které jsou zcela zdarma, nebo jsou i placené zcela.

Apple chce otevřít hraní pro co největší skupinu uživatelů. V tom by měla pomoci novinka Apple Arcade. Tato služba nabídne za měsíční poplatek k přístup k širokému spektru her, které jsou vybírány skutečnými lidmi. K dispozici budou tituly ze všech žánrů.

K dispozici bude přes 100 nových a exkluzivních herní titulů. Apple Arcade si vyslouží své speciální místo v aplikaci App Store, přičemž Apple slibuje pravidelné aktualizace a nové tituly. Všechny hry budou dostupné na jakémkoliv zařízení společnosti Apple (kromě hodinek), přičemž budete moci pokračovat ve hraní kdekoliv. Hry jako takové nebudou obsahovat reklamy a ani další nákupy.

Apple TV+ je nová streamovací služba od Applu

Apple právě vydal iOS 12.2, podívejte se na seznam novinek

Dostupnost je ohlášena na tento rok, přičemž bude služba jako taková dostupná ve více než 150 zemích světa. Cena zatím nebyla oznámena.

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat