Projekt Facebook LOL byl zrušen aktualizováno

Projekt Facebook LOL byl zrušen [aktualizováno]
2019-02-09T18:20:41+02:00
• 9. 2. 2019

Aktualizováno 9. 2.

Facebook měl v plánu uvést samostatnou aplikaci nebo sekci nazvanou LOL, kde by uživatelé našli vtipné obrázky, videa a meme. Dle zdrojů obeznámených se situací ve Facebooku došlo k rozhodnutí, že spousta projektů zaměřených na mladší generaci byla zrušena, včetně LOL. Nikdy se tedy nedočkáme samostatné aplikace nebo součásti Facebooku s touto tématikou. Týmy pracující na těchto novinkách se přesunou k vývoji aplikace Messenger Kids, která je určená pro uživatele mladší 13 let.

Původní článek 19. 1.

Facebook snaží co nejvíce zaujmout uživatele, aby byli na jeho síti co nejdéle. I proto jsme se dočkali mnoha funkcí převzatých z jiných služeb. Občas se snaží koupit konkurenci, díky čemuž rozšíří funkce a také uživatelskou základnu. Nyní se chystá aplikace nebo rozšíření zaměřené pro mladé. Novinka se pracovně jmenuje LOL z anglického „laughing out loud“ (smát se nahlas).

Facebook LOL

V tuto chvíli se neví, jestli LOL bude samostatná aplikace nebo bude součástí přímo Facebooku. Ve své podstatě tato nová služba nabízí nejrůznější vtipné obrázky, videa a v podstatě meme. Facebook si totiž všiml, že právě mladší generace vyhledává tento typ obsahu a kolikrát jdou i na jiné sociální sítě, kde je dostatek meme a podobných výtvorů.

Facebook si od této novinky slibuje větší retenci mladší generace, na což může následně samozřejmě navázat reklamu. V tuto chvíli testuje LOL v rámci velmi uzavřené skupiny uživatelů, kteří jsou studenti v USA. Ti nemohou na základě dohody o mlčenlivosti nic sdílet nebo poskytovat informace o novince. I tak se podařilo získat pár snímků obrazovek. Facebook nakonec potvrdil webu TechCrunch existenci LOL.

Nyní si musíme počkat, jak se vlastně Facebook rozhodne. Možná se dočkám samostatné aplikace nebo jen další karty v sociální síti. Taktéž je nutné brát v potaz, že testování nedopadne dle očekávání a nakonec se LOL nikdy nedostane na veřejnost.

Zdroje: techcrunch.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat