App Store má jasná pravidla a Apple to dává vývojářům najevo

App Store má jasná pravidla a Apple to dává vývojářům najevo
2019-02-10T09:19:09+02:00
• 10. 2. 2019
1

Společnost Apple samozřejmě neustále pracuje na ochraně soukromí svých uživatelů. Proto se nyní rozhodl zveřejnit zprávu, ve které varuje všechny vývojáře na odstranění jejich aplikací z App Storu. 

App Store má jasná pravidla

Celá věc se má tak, že Apple požaduje od vývojářů eliminaci a správné zveřejňování analytického kódu. Díky tomuto kódu je možné zaznamenávat, jak uživatel interaguje s iOS aplikacemi. O této skutečnosti navíc společnost informovala skrze zahraniční server TechCrunch. 

Pokud vývojáři nebudou nadále dodržovat podmínky a pokyny, Apple je odhodlán odstranit jejich aplikace z App Storu. Dle tohoto kroku se zdá, že nemalé množství vývojářů používá analytické nástroje třetích stran, které zaznamenávají, jak uživatel interaguje s jejich aplikacemi. 

Jeden takový nástroj se nazývá Glassbox, který využívá značná většina vývojářů na platformě iOS a Android. V současné chvíli však společnost Google neudělala žádný krok. Apple je v tomto směru velice diskrétní. Zcela jasně a naprosto zakazuje aplikacím shromažďovat data bez souhlasu uživatele či jeho znalostí. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

David Nejeral

11. 2. 2019, 13:17

Chápu že to Apple zakazuje, jenže tím, že jste si pořídili iPhone a pokud jej chcete používat, tak ta data stejně Apple už dáváte. To že má Apple jasná pravidla k ničemu nebude, když se chová k různým subjektům jinak. Třeba sociální síti MeWe stáhnul na týden aplikaci za NFSW obsah, který je u Facebooku ale běžný.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat