Huawei představil Balong 5000 pro 5G sítě

Huawei představil Balong 5000 pro 5G sítě
2019-01-25T14:51:42+02:00
• 25. 1. 2019

Společnost Qualcomm se jako mezi prvními pochlubila novým 5G modemem společně s novým typem antén pro nadcházející zařízení. Dalšími společnostmi jsou například Intel a Samsung. Již v tomto roce se dočkáme prvních mobilů s podporou další generace mobilních sítí, přičemž můžeme očekávat aspoň z počátku vyšší cenu. Nyní na řadu přišla společnost Huawei, která představila čipset Balong 5000 pro 5G.

Balong 5000

Huawei plánuje nasazení Balong 5000 do mobilních telefonů, ale také máme novinku očekávat u dalších typů zařízení, mezi které patří například domácí širokopásmové routery/modemy, příslušenství do aut nebo samostatných 5G modulů.

„Balong 5000 otevře spotřebitelům dveře do zcela nového světa,“ uvedl generální ředitel CBG Huawei Richard Yu. „Balong 5000 a Huawei 5G CPE Pro poskytnou vysokorychlostní připojení a zákazníkům umožní volněji přistupovat k sítím a těšit se tak z neuvěřitelně rychlého připojení k internetu,“ doplnil Richard Yu.

Huawei se nezaměřil jen na 5G, Balong 5000 podporuje také 2G, 3G a 4G. Firma si dal záležet, aby byla spotřeba energie co nejnižší, přičemž se také u novinky zaměřili na snížení latence u přechodů mezi jednotlivými generacemi. Balong 5000 může dosáhnout na rychlost až 4,6 Gbps při využití frekvence 6 GHz. V rámci spektra mmWave se podařilo dosáhnout mety 6,5 Gbps.

Balong 5000 je první multimodální čipová sada na světě, která podporuje komunikaci Vehicle to Everything (V2X), která poskytuje nízkou latenci a vysoce spolehlivé řešení pro připojená vozidla.

V tiskové zprávě se společnost chlubí, že prvních mobilních telefonů s Balong 5000 se dočkáme již na blížícím se veletrhu MWC v Barceloně. Zřejmě se bude jednat jen o pár velmi drahých top modelů. Ještě nějakou dobu bude trvat, než se 5G dočkáme u vyšší střední třídy, nebo běžně u standardních top modelů.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat