Apple zřejmě přesune výrobu iPhonů do Indie kvůli dopravnímu clu

Apple zřejmě přesune výrobu iPhonů do Indie kvůli dopravnímu clu
2019-01-25T12:59:39+02:00
• 25. 1. 2019
1

Konec loňského roku byl věnován hlavně společnosti Apple. Nejen, že se hovořilo o špatných prodejích současných iPhonů, ale také o budoucích plánech Applu. Americký gigant údajně totiž chce přesunout výrobu iPhonů do zcela jiné části světa.

Za vším pravděpodobně stojí politická válka mezi USA a Čínou. Apple se tak bojí, že by mohlo dojít k navýšení dopravního cla, a to i přesto, že samotný Donald Trump prohlásil, že se není čeho obávat. Nikoho tedy zřejmě nepřekvapí, že se společnost s logem nakousnutého jablka chystá kompletně přesunout celou výrobu iPhonů do Indie. 

Apple se chystá na velký krok

Dle zahraničního serveru Reuters začíná pomalu a jistě největší dodavatel Applu, tedy Foxconn, hledat vhodné umístění továren. Samotný dodavatel v Indii několik závodů má, tudíž bude přechod o něco hladší. 

Nejzajímavější částí na celém plánu je finanční investice. Několik zdrojů prohlásilo, že je Foxconn ochotný investovat do výstavby nových závodů více než 356 mil. amerických dolarů, což samozřejmě není malá částka. Samozřejmě je v současné chvíli velmi obtížné odhadnout, kdy zhruba budou továrny iPhonů přesunuty. Jedno je však jisté – Apple se bude snažit přesun závodů co nejvíce zrychlit, aby již letošní modely mohly být vyráběny v Indii. 

Zdroj: cultofmac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Pavel Skácel

26. 1. 2019, 16:07

Kdyby se to mělo podepsat na ceně telefonů pro uživatele, pak je to v pořádku, ale, bohužel, neznám nenažranější firmu jak Apple a tak se uživatelé mohou těšit na ceny stále vyšší. On to Apple zdůvodní, třeba právě nutností přestěhování výroby. Nicméně mám dojem, že uživatelé Applu by s tím (snížením ceny) měli stejně problém, protože spousta z nich si právě na té horentní ceně zakládá a sami sebe se pasují do speciální snobské kasty, jenž se takto odlišuje, nebo lépe se chce odlišovat od ostatních, které mnohdy nazývají lůzou, nemající na toto zařízení peníze. No, proti gustu žádný dišputát! Nicméně já rád a bez ostychu zůstanu u zařízení, které při dvojnásobných hardwarových parametrech stojí poloviční cenu než tento jablečný „zázrak“.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat