Intel představil svůj nový 5G modem pro mobilní telefony

Intel představil svůj nový 5G modem pro mobilní telefony
2018-11-14T16:09:40+02:00
• 14. 11. 2018

5G síť je poslední dobou velkým tématem nejen u samotných uživatelů, ale hlavně také u technologických gigantů. Nejeden přední výrobce mobilních telefonů se chytá vytvořit zařízení s podporou 5G, neboť vědí, že právě v této technologii je budoucnost. V současné chvíli se na trhu nevyskytuje ani jeden mobil s touto podporou, ale začátkem dalšího roku se objeví hned několik modelů s Androidem.

Příchod 5G sítě není nijak jednoduchou záležitostí. Vše totiž mají v rukou jak mobilní operátoři, tak výrobci telefonů. Samotní výrobci se samozřejmě s operátory snaží spolupracovat, díky čemuž bychom se nové sítě měli dočkat o něco rychleji. 

Vzhledem k tomu, jak rychle se technologie 5G vyvíjí, rozhodla se společnost Intel představit svůj zcela nový modem XMM8160 5G. Největší konkurent Qualcomm však svůj první 5G čip již představil, ovšem do komerční sféry se dostane až začátkem příštího roku.

Intel se snaží dohnat konkurenci

Společnost Intel tak může získat určitou výhodu, protože jeho čip by měl být k dispozici o něco dříve, taktéž začátkem příštího roku. Intel uvedl, že svůj modem výrobcům nabídne začátkem roku 2019, přičemž předpokládá, že se první zařízení s jeho 5G čipem na trhu objeví až v roce 2020.

Intel nabízí řešení typu all-in-one. V praxi to znamená, že se modem XMM8160 postará nejen o 5G konektivitu, ale i starší (současné) standardy – 4G, 3G a dokonce i 2G.

Kromě velmi dobré kompaktnosti nabídne nový čip maximální rychlost až 6 Gb/s, což je třikrát až šestkrát vyšší rychlost než u současných LTE modemů. Čip bude navíc podporovat všechna potřebná pásma – od 600 MHz, 6 GHz až po tzv. MmWave frekvence, které začínají od 24 GHz. První telefon s tímto modemem by měl být iPhone, který se na trh dostane v roce 2020.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat