Huawei Facing Emotions – aplikace převádějící emoce do zvuků

Huawei Facing Emotions – aplikace převádějící emoce do zvuků
2019-01-07T17:34:00+02:00
• 5. 1. 2019

Výrobci mobilních telefonů s každou novinkou představí funkci nebo aplikaci na podporu prodeje. Výjimkou není ani Huawei, který si připravil aplikaci pro nejnovější top model Mate 20 Pro (recenze). Tentokrát se ale jedná o poměrně užitečný výtvor, který ocení zejména uživatelé se zrakovým postižením.

Facing Emotions

Společnost Huawei spolupracovala s polskou asociací nevidomých na vytvoření aplikace Facing Emotions, která dokáže přeložit emoci druhé osoby do podoby zvuku. Samotné zvuky vytvářel nevidomý skladatel skladatel Tomasz Bilecki.

„Při vzniku zvuků jsme se soustředili na to, aby byly skutečně specifické pro každou emoci a zároveň zněly jednoduše, stručně a nevyrušovaly tak uživatele při rozhovorech,“ vysvětlil skladatel Tomasz Bilecki.

Jak sám skladatel vysvětluje, zvuk jako takový nenaruší rozhovor a spíše jen podtrhne emocionální stránku. Sama aplikace využívá pokročilé algoritmy a umělou inteligenci smartphonu pro identifikování obličeje a také emoce. Následně v reálném čase zvolí správný zvuk, který slyší majitel smartphonu.

Aby vše bylo jednodušší, společnost také nechala navrhnout speciální pouzdro, díky kterému lze smartphone nosit bez větších potíží, aby samotné zařízení nemuselo být drženo v ruce. Partnerem kampaně Facing Emotions pro Českou republiku je Nadační fond Českého rozhlasu. Dá se tedy předpokládat, že aplikace bude také jednou dostupná pro naši zem.

Můžeme jen doufat, že Huawei v tomto případě nezvolí strategii omezení jen na zařízení Mate 20 Pro, nebo jen pro Huawei smartphony. Pakliže by byla dostupná na všechna zařízení s Androidem, mohla by napomoci mnohým zrakově postiženým lidem. Dokonce by mohla najít uplatnění u osob s poruchou autistického spektra.

logo-app Facing Emotions Facing Emotions Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat