Whirlpool uvede aplikace pro chytré hodinky

Whirlpool uvede aplikace pro chytré hodinky
2019-01-05T16:09:02+02:00
• 5. 1. 2019
1

Vytvořit si chytrou domácnost není v dnešní době velký problém. Buď můžete jít cestou drobnějších zařízení napojených na domácí WiFi a vše ovládat skrze smartphone, nebo si lze pořídit chytrého asistenta, na kterého napojíte dodatečnou elektroniku. Chytrá domácnost ale není jen o napojení televize, reproduktoru nebo žárovky. Výrobci domácích spotřebičů se zapojují také a jednou z takových firem je i Whirlpool. Společnost již představila podporu pro chytré asistenty a pro letošní rok plánuje další možnosti.

Kontrola Whirlpool spotřebičů přímo ze zápěstí

Společnost Whirlpool se nechala slyšet, že v roce 2019 představí samostatné aplikace pro chytré hodinky. Prvně by se měla aplikace objevit na hodinkách od Applu, přičemž později v tomto roce se dočkají i majitelé hodinek se systémem Wear OS od Googlu.

Whirlpool slibuje nejen možnost sledování například pracího cyklu. Aplikace mají nabídnout další funkce, mezi které lze počítat načasování zapnutí, pozastavení, informování, notifikace a podobně. Bohužel výrobce neposkytl přesnější informace. Je jasné, že k ovládání takové elektroniky bude zapotřebí novějších modelů ledniček, praček a podobně. Taktéž majitel bude muset zajistit připojení internetu pro spotřebiče.

První ukázka by měla být k dispozici na blížícím se veletrhu CES v Las Vegas. Je samozřejmě otázkou, jestli uživatelé ocení možnost ovládání spotřebičů přímo ze zápěstí. Sice je pěkné, že můžeme ovládat například myčku na nádobí, ale stejně bude potřeba fyzické obsluhy. Využili byste takové aplikace?

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ladislav Vondráček

6. 1. 2019, 6:17

Marketéři odvedli dobrou práci, když se jim povedlo lidem vnutit představu, že chytrá domácnost jsou spotřebiče ovládané z mobilu. V chytré domácnosti by spolu měli spotřebiče komunikovat nebo reagovat na určité senzory. Například když v lednici dojde určitá potravina, připíše mi ji na nákupní seznam, nebo když detektor CO2 zjistí vysokou hladinu, otevře se v dané místnosti okno.
Ale ovládat pračku nebo myčku z hodinek? To mi přijde krapet nekomfortní, raději z mobilu. Co budu ovládat? Start, opožděný start, volbu programu. Když pračku nebo myčku plním, můžu rovnou zvolit program i start. Snad u odloženého startu později měnit dobu, protože dorazím dřív/později.
Rád bych spíš viděl notifikaci o skončení a kolik bylo spotřebováno vody a elektřiny.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat