Nokia 9 se na chvíli objevila na stránkách Android Enterprise aktualizováno

Nokia 9 se na chvíli objevila na stránkách Android Enterprise [aktualizováno]
2019-02-11T18:15:05+02:00
• 11. 2. 2019
7

Aktualizováno 11. 2.

Netrpělivě očekáváme příchod top modelu společnosti HMD Global. Novinka se má jmenovat Nokia 9 PureView a zaujme pěticí foťáků na zadní straně. Přední strana nebude disponovat výřezem nebo dírou v displeji. Měl by být obsažen poměrně běžný 18:9 panel s vysokým rozlišením. Představení se neúprosně blíží, což dokazují nedávné úniky produktových materiálů. Nyní se podařilo zachytit Nokii 9 na stránkách Android Enterprise společnosti Google.

Redaktorům webu MySmartPrice se podařilo zachytit snímek obrazovky, který prozrazuje například 6palcovou úhlopříčku, 4 GB RAM, 128GB úložiště a Android 9 Pie. Je docela možné, že bude k dispozici ještě vybavenější varianta. Výskyt na stránkách Android Enterprise svědčí o brzkém představení, zřejmě na blížícím se veletrhu MWC v Barceloně.

Aktualizováno 31. 12. 11:55

Kromě renderu, který zveřejnil Evan Blass, se na internet dostává produktové video. Dá se tedy skutečně odhadovat, že k představení dojde co nevidět. Video samotné slibuje čtečku otisků prstů v displeji, simultánní pořízení pěti fotografií a HDR10 displej.

Aktualizováno 31. 12. 9:35

Už jsme zachytili mnoho informací a neoficiálním renderů chystaného modelu Nokia 9 PureView. Zatím není známo přesné datum představení. Na druhou stranu se objevila informace potvrzující vzhled. Za ní stojí Evan Blass (@evlekas), který zveřejnil na svém Twitter účtu marketingový obrázek chystané novinky. Jelikož má Evan většinou pravdu, dá se považovat tento vzhled za finální.

Aktualizováno 30. 12.

Málokdo by si pomyslel, že právě Nokia bude chystat nejočekávanější smartphone roku. Ve finále se není čemu divit. Nový model pod názvem Nokia 9 PureView bude totiž konečně prvním opravdovým high-endovým zařízením tohoto finského výrobce. 

Nového vlajkového modelu bychom se měli dočkat v průběhu prvního nebo druhého týdne příštího roku. S největší pravděpodobností bude novinka představena v Las Vegas, nikoliv na veletrhu CES nebo březnové konferenci MWC (Mobile World Congress).

Nokia 9 PureView bude bez výřezu

Nový vlajkový model společnosti Nokia, respektive HMD Global, údajně nabídne 5,9palcový displej s rozlišením QHD a Face ID. Kromě toho bude konstrukce telefonu vyrobena z hliníku a skla. Samozřejmě ale největším lákadlem bude jeho Penta-Lens fotoaparát. 

Fotoaparát tak nabídne hned pět čoček v kruhovém uspořádání. Není se tedy čemu divit, že právě tento model je vůbec nejočekávanější. Srdcem celého telefonu s největší pravděpodobností bude procesor Snapdragon 845. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty by se pak měla postarat operační paměť s kapacitou 8 GB.

Co se soukromých dat týká, připraveno bude vnitřní 128 GB úložiště. Pro pořádnou dávku energie bude k dispozici baterie s kapacitou 4 150 mAh. A pozor, Nokia 9 PureView prý nenabídne žádný výřez v displeji. 

Původní článek 27. 8.

Značka Nokia se teprve nedávno vrátila na trh v plné síle, přičemž za ní stojí společnost HMD Global. Za svou krátkou historii se podařilo zařadit mobily Nokia na výslunní zejména svou strategií používání čistého systému Android, kvalitního zpracování a také díky aktualizacím. HMD Global to nemá jednoduché a musí se více činit, aby se některé vyhlášené vlastnosti vrátily k těmto mobilům. Například zde máme již Nokie, které se mohou chlubit označením Carl Zeiss u foťáků. V dohledné době se zřejmě dočkáme i návratu názvu PureView.

Nokia PureView

Označení PureView jsme mohli vidět na mobilech Nokia ještě za dob Windows Phone systému. Vzhledem k tomu, že Microsoft odkoupil celou mobilní divizi této firmy, tak i práva na používání nejen PureView označení patřila Microsoftu. Nyní ale společnost HMD Global odkoupila samotná práva od Microsoftu za blíže nespecifikovanou částku.

Sice nyní má HMD Global možnost znovu použít PureView u Nokií, ale nevíme, kdy a jestli se tak stane. Ostatně se nejedná o první takový nákup. Firma již nyní může používat názvy Xpress-on a Asha, přičemž první zmíněný již využila u výměnných krytů Nokie 1. Můžeme jen odhadovat, že si HMD Global ponechá PureView na později, případně si ochrání toto označení, aby se ho někdo jiný nezmocnil.

Pakliže se vrátí PureView na smartphony Nokia, mohli bychom očekávat dramatičtější vylepšení fotografických schopností. Ačkoliv mobily poskytují poměrně dobré vlastnosti, nejedná se o současnou špičku mezi foto mobily.

Zdroje: neowin.net, uncova.com, androidcommunity.com, fonearena.com, mysmartprice.com, mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

12. 2. 2019, 13:58

Nokii jedině až se naučí dělat kvalitní software

Václav Kadlček

12. 2. 2019, 10:18

Nevím proč pět čoček jinak vypadá dobře ale cena bude vysoká

František Himl

31. 12. 2018, 16:08

Ale Nokia není Finská. To je veliké faux pas.

Přemysl Vaculík

VIP 31. 12. 2018, 17:03

Je finská, značka jako taková patří finské společnosti HMD Global.

Jaroslav Hronek

11. 2. 2019, 19:12

Himle, běžte s těmito keci už někam do p…..

Pokud doopravdy nebude mít výkus, tak by to byla první vlajková loď o které bych uvažoval – mám totiž nyní Nokii 7 plus.

Erik Bezeréti

11. 2. 2019, 19:58

Souhlasím s vámi. Také by u mě hodně stoupla.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat