Huawei možná promění hodinky v AR brýle

Huawei možná promění hodinky v AR brýle
2019-02-11T16:57:24+02:00
• 11. 2. 2019

Visitors pass a Huawei marquee in Barcelona, during the Mobile World Congress last year. The daughter of the Chinese telecommunications giant's founder was arrested Saturday in Canada on U.S. request, in a move that threatens to inflame U.S.-China trade tensions.

Huawei se mnohdy netají nejrůznějšími projekty, na kterých se aktuálně pracuje. Naposledy jsme mohli zaslechnout, že se vyvíjí brýle pro rozšířenou realitu. K představení nebo uvedení by mohlo dojít ještě letos, ale zatím netušíme, jak budou vypadat, nebo jaké funkce nabídnou. Vzhledem k tomu, že by se mělo jednat o brýle pro rozšířenou realitu, nabídnou zřejmě jen dodatečné informace, upozornění, směrovou navigaci a podobně. Zřejmě nemusíme očekávat konkurenci pro Hololens od Microsoftu. Díky patentu se nyní dozvídáme, s jakými koncepty si Huawei pohrává.

Základem brýlí budou hodinky?

Huawei si patentovalo u World Intellectual Property Organization zařízení, které by mohlo sloužit jako AR brýle. Ve své podstatě by se asi jednalo spíše o příslušenství, které by nemuselo být drahé. Dle patentové přihlášky nebude obsahovat jakoukoliv elektroniku. K dispozici nebude mikrofon, kamera, ani dokonce procesor nebo něco sofistikovaného.

AR brýle

Dle patentové přihlášky bude srdcem jiné zařízení, hodinky. Po oddělení od řemínku se hodinky vsadí do brýlí displejem k hlavě. Polohovatelné zrcadlo před zrakem uživatele bude směřovat obraz z displeje hodinek přímo do pozorovacího úhlu. Všechny informace by tak byla k dispozici jen na jedné straně.

Jedná se o jednoduché řešení, které by navíc nemuselo být drahé. Jeden nedostatek bychom zde ale viděli. Vzhledem k nízkému rozlišení displeje hodinek, by neměl být k dispozici komplexní a rozsáhlý obsah. Případně se bude muset sáhnout po zobrazovacím panelu s větší hustotou pixelů. Spornou otázkou bude doba použitelnosti na jedno nabití. Hodinky nemají zpravidla nějak velkou kapacitu baterie a pro tento způsob použitelnosti bychom mohli očekávat jen pár hodin.

 

Je nutné brát v potaz, že se jedná o patent a nikdy se nemusíme něčeho podobného dočkat. Na druhou stranu by se jednalo o poměrně levné řešení vyžadující jen hodinky a speciální rám. S patřičnou softwarovou podporou by si toto příslušenství mohlo najít cestu k uživatelům.

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat