HTC má také plány s 5G, ale smartphone zatím nečekejte

HTC má také plány s 5G, ale smartphone zatím nečekejte
2018-12-14T17:40:21+02:00
• 14. 12. 2018

HTC se už delší dobu potácí na trhu se smartphony. Za poslední dobu jsme neviděli dobré finanční výsledky, aspoň co se týče mobilního průmyslu. Na druhou stranu se společnosti daří s virtuální realitou, kde zatím není moc těžká konkurence a HTC dokonce patří mezi hlavní hráče. Nyní má šanci s 5G, ale možná se řítí do ještě těžšího konkurenčního boje.

HTC a 5G trochu jinak

Za poslední měsíc se mnoho výrobců pochlubilo, že jako první nabídnou v nějaké krajině 5G smartphone, což je hlavně spojeno s novým procesorem Snapdragon 855. HTC v tomto ohledu zůstalo stranou, ale to neznamená, že nemá své plány s další generací mobilních sítí. Dnes jsme se totiž dočkali oficiálního oznámení, že právě HTC nabídne první smart HUB s podporou 5G technologie, který bude sloužit jako domácí hotspot.

 „V HTC usilujeme o co nejrychlejší nasazení 5G technologií,“ říká generální ředitelka a předsedkyně představenstva HTC Cher Wang. „Dnešní uživatelé každý den spoléhají na své smartphony a operátory, kteří zajišťují jejich připojení. My ale věříme, že 5G technologie naleznou využití nejen v oblasti smartphonů ale také virtuální reality, rozšířené reality a mnoha dalších aplikací.“

Zatím sice neznáme kompletní parametry nového zařízení, dokonce nemáme ani fotografii, ale HTC uvádí, že HUB bude vybaven právě procesorem Qualcomm Snapdragon 855. HTC spolupracuje s mobilními operátory Sprint a Telstra, pro jejichž zákazníky je tato novinka určena. Díky podpoře WiFi se může jednat o nejrychlejší a nejlevnější cestu k 5G. Sice neznáme konečnou cenu, ale očividně bude nižší něž nákup nejnovějšího top smartphonu s 5G.

htc

Do jisté míry si HTC od této novinky slibuje podobné zapsání do historie jako v případě prvního smartphonu s dotykovou obrazovkou (1998) nebo prvního mobilu s Androidem s podporou 4G (2010). HTC dodává, že nový smart HUB s 5G a WiFi bude také dostupný i u evropských mobilních operátorů.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat