Essential ukončil prodej svého jediného smartphonu

Essential ukončil prodej svého jediného smartphonu
2018-12-29T10:35:46+02:00
• 29. 12. 2018

V roce 2014 odešel Andy Rubin z Googlu (tvůrce systému Android), přičemž rok na to jsme se dozvěděli, že by se mohl vrátit do mobilního průmyslu. O dva roky později došlo k potvrzení a mohli jsme přivítat společnost Essential, která na sebe ztrhla pozornost svým prvním smartphone označením jako PH-1 (PH-ONE). Dnes nemůžeme tvrdit, že by se jednalo o hit, čemuž nasvědčuje mnoho slevových akcí.

Essential Phone končí

Po takřka roce a půl společnost oficiálně potvrdila, že vyprodala skrze svůj obchod všechny modely a další kusy už nebudou. Jinak řečeno, byl oficiálně ukončen prodej. Maximálně se dá novinka sehnat skrze jiné prodejní sítě, ale i zde nebudou dostupné další kusy, jakmile budou zásoby doprodány.

Současní majitelé se ale nemusí obávat, že by přišli o aktualizace. Firma Essential slibuje, že nadále budou vycházet aktualizace a bude dostupná podpora. Ostatně Essential patří mezi nejvzornější společnosti, co se týče aktualizací. Zde přímo konkuruje Googlu, kdy aktualizace přichází na Essential Phone v podstatě ve stejný čas jako na Pixely, někdy i dříve.

Co se týče dalších produktů, tak firma bude nadále prodávat příslušenství. Konkrétně si mohou zájemci zakoupit adaptéry pro mobil (kameru, 3.5mm jack, sluchátka, nabíječky, pouzdra). Bohužel jsme se zatím nedočkali prodeje Essential Home nebo chytrých brýlích, na kterých má společnost pracovat.

Dle oficiálního vyjádření se Essential soustřeďuje na další mobilní zařízení, ale nebyly poskytnuty další informace. Údajně se má jednat o zařízení s menším displejem zaměřeným na umělou inteligenci. Zejména pak na hlasové ovládání.

Zdroj: androidpolice.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat