Essential v problémech, nebo jen marketingové snažení?

Essential v problémech, nebo jen marketingové snažení?
2017-10-29T12:22:27+02:00
• 29. 10. 2017

Andy Rubin, spolutvůrce systému Android, přišel letos na trh se zařízením Essential Phone. Dalo by se říci, že tato novinka je určena pro příznivce čistého systému, přičemž nabízí konstrukci s minimálními rámečky kolem displeje.

Při uvedení do prodeje byla cena nastavena na 699 dolarů, což je poměrně vysoká částka, zejména s ohledem na konkurenci, která nabízí dodatečné vlastnosti jako třeba bezdrátové nabíjení, voděodolnost a podobně. Zprvu se objevily zprávy, že samotné prodeje nejdou tak dobře, jak si vedení společnosti představovalo. Nepomohlo tomu ani oddalování dostupnosti.

Nedávno jsme se dočkali trvalého snížení ceny na 499 dolarů, což je již velmi konkurence schopná částka. Aby si firma nepoštvala stávající majitele, kteří nakoupili za 699 dolarů, nabízí jim slevu 200 dolarů na příslušenství.

Nyní zde je ale další snížení ceny, díky kterému lze pořídit Essential Phone za pouhých 350 dolarů. Jedná se o akci, která trvá do 15. listopadu a jmenuje se „Friends & Family Offer“. Pakliže si kdokoliv zakoupil mobil do 22. října, může vyplnit dotazník na stránkách výrobce a získá slevový kód pro člena rodiny nebo kamaráda, který si bude moci zakoupit Essential Phone za pouhých 350 dolarů s daní.

Jen marketing?

Na tak mladou společnost je poněkud zvláštní, když sníží cenu o 200 dolarů. Dalo se za tím vidět jen zvýšení prodeje, aby bylo dosaženo lepších čísel. Ale pokud k tomu připočítáme další slevu na 200 dolarů (byť po omezenou dobu), nevěstí to nic dobrého.

Již jsme se setkali s takovým snižováním cen u jiných výrobců a v podstatě to znamenalo slabé prodeje. Zatím nelze jednoznačně určit, jak se daří firmě Essential, ale snížení ceny mobilu na polovinu je poněkud zvláštní krok.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat