Otec Androidu se zřejmě vrací do mobilního průmyslu

Otec Androidu se zřejmě vrací do mobilního průmyslu
2017-01-13T22:31:28+02:00
• 13. 1. 2017
2

Andy Rubin je formálním otcem Androidu. První založil společnost Android Inc., kterou následně koupil Google. Po mnohých letech u tohoto giganta se Andy rozhodl, že je čas na změnu. V roce 2013 byl vystřídán současným CEO Googlu a rok na to odešel Andy Rubin ze společnosti. Následně jsme se dozvěděli, že by se mohl vrátit do mobilního průmyslu, ale tentokrát s vlastní společností.

Essential

Jeho nová firma se jmenuje Essential, soudě podle registrace názvu Essential Products Inc. Již v minulém roce podnikl další kroky k vytvoření společnosti, ale dozvídáme se to až nyní. Zatím se teda nejedná o oficiální informace, respektive nebyla firma veřejně představena. Naštěstí se rozpovídal nejmenovaný zdroj pro web Bloomberg.

Dle dostupných informací má mít Andy Rubin k dispozici tým čítající 40 lidí, kteří původně pracovali nejen pro Google. Mají také pocházet i od konkurence, od Applu. Do celé věci je pravděpodobně zainteresován i americký mobilní operátor Sprint.

Top model jak se patří

K představení prvních produktů by mělo dojít již během tohoto roku. V tuto chvíli máme jen kusé informace o zařízeních. Například se má připravovat smartphone ve velikosti iPhonu 7 Plus, který bude mít bezrámečkový displej. Tudíž využití přední strany bude maximální.

Nejednalo by se o absolutní novinku, ale naštěstí to nebude jediná vymoženost. Ve vývoji má být vlastní technologie 3D Touch – displej citlivý na tlak. Dále se máme dočkat i magnetického konektoru pro uchycení modulů, jako je to v případě Moto Z Play, který jsme nedávno testovali.

Cena takového top modelu by se měla pohybovat kolem 750 dolarů, což je v přepočtu přibližně 19 000 Kč. Více informací nemáme k dispozici, ale vypadá to, že Andy chce vytvořit smartphone s nejmodernějšími technologiemi na trhu.

Pravděpodobně se nově vzniklá společnost soustředí i na kategorii chytrých zařízení nejen pro domácnost.

Nejasná budoucnost

Ačkoliv se Andy Rubin zapsal do historie mobilního průmyslu, nemusí se tento úspěch opakovat. Na trhu nyní máme spoustu výrobců, kteří ukazují jednu novinku za druhou. Příkladem může být právě i Xiaomi. Otázka je, jestli je zde prostor pro firmu, která nabídne jen top modely.

Andy a jeho tým by musel přijít s něčím, co je odliší od ostatních značek a na co uslyší zákazníci. To je bohužel čím dál těžší, když vezmeme v potaz, že se nejvíce daří společnost nabízející top modely za velmi nízké ceny. Zde by bylo dobré uvést firmu OnePlus a jejich nejnovější smartphone OnePlus 3T (recenze).

Snad Essential přinese čerstvé a zajímavé nápady. Nyní si musíme počkat na oficiální představení nového výrobce a samotných produktů.

Zdroje: bloomberg.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

One plus snad už také není co bývalo a Xiaomi je firma primárně pro čínský trh…

Přemysl Vaculík

VIP 16. 1. 2017, 15:29

Dal jsem je jako příklad. Už jen takový ZUK umí nabídnout zajímavé modely. Prostě to nebude lehké pro další značku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat