Asus mění strategii, soustředí se na herní mobily a top modely

Asus mění strategii, soustředí se na herní mobily a top modely
2018-12-13T21:07:44+02:00
• 14. 12. 2018

Asus vytvořil v rámci historie mobilních zařízení několik milníků. Možná si například pamatujete na poměrně unikátní zařízení PadFone, což mělo spojit mobilní telefon, tablet a notebook. I po několika pokusech se jednalo o neúspěch kvůli nezájmu zákazníků. Samozřejmě se nejednalo o jediný výstřelek této společnosti. Dalším příkladem může být Eee PC z roku 2006, což byl nástupce netbooků. Ty se bohužel nikdy neuchytily. Nyní po 11 letech odchází Jerry Shen z pozice CEO, což je výsledek změny strategie.

Asus se zaměří na „power users“

Mobilní sektor společnosti Asus není chudý na zajímavé smartphony. Z poslední doby můžeme zmínit například ROG Phone, ZenFone 5Z nebo nedávné novinky ZenFone Max. Ačkoliv se jedná o zajímavá zařízení, tak v portfóliu lze vidět i přešlapy. Například některé modely série ZenFone nesly stejné označení ale různé specifikace. Až při bližším pohledu na hardware nebo kódové označení šlo rozeznat rozdíly, které vedly k různým cenám.

Došlo k rozhodnutí, že je na čase změnit strategii společnosti, což vedlo k odstoupení současného CEO. Ten ale neztrácí vazby na Asus, jelikož vlastní 30 % akcií. Jako CEO nově nebude působit jedna osoba, ale rovnou dvě. Od 1. ledna se budou starat o společnost pánové S.Y. Hsu (lídr PC divize) a Samson Hu (lídr globálního zákaznického servisu).  Celá tato změna ale nebude zadarmo, Asus odepíše ztrátu ve výši 190 miliónů dolarů.

Nová strategie se zaměří zejména na herní smartphony jako ROG Phone a na takzvané „power users“, což by mohlo znamenat, že uvidíme více top modelů. To by mělo vést ale k úbytku v rámci série ZenFone ve střední a hlavně v nízké kategorii. Samozřejmě je otázkou, jestli přerozdělení zájmu o kategorie mobilů povedou k lepším finančním výsledkům. Podobné změny můžeme pozorovat u nejrůznějších společností a nikdy se nejednalo o zázrak. Příkladem může být Sony nebo LG.

Zdroje: engadget.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat