OPPO údajně chystá skládací telefon SIPO

OPPO údajně chystá skládací telefon SIPO
2018-11-22T17:09:03+02:00
• 22. 11. 2018
1

Zhruba dva roky se internetem šíří informace o tom, že se velké společnosti začínají věnovat skládacím telefonům. Jen pár dnů zpět si například svůj koncept patentovalo LG. S finální podobou přišlo již několik výrobců, ale nikdo se neodhodlal na komerční prodej. Je to pravděpodobně z toho důvodu, že technologie nebyly doposud ještě 100% připraveny. Samsung a Huawei již plánují v blízké době uvést své vlastní skládací smartphony na trh. Huawei svůj model představí během roku 2019, jihokorejská společnost pak začátkem roku 2019.

Nicméně o skládací smartphone se nyní údajně pokouší i společnost OPPO. Dokonce se zdá, že právě OPPO by se mělo stát prvním výrobcem, který skládací telefon uvede do prodeje. Dokazuje to nově podaný patentový návrh.

OPPO zřejmě využije služeb Samsungu

Dle nového patentu se zdá, že by právě OPPO mohlo u svého skládacího telefonu použít displeje společnosti Samsung. Abych vše uvedl na pravou míru, tuto informaci samozřejmě patent neodhaluje. Jde spíše o to, že OPPO žádný flexibilní displej doposud nevyrobilo. Tudíž, pokud chce představit svůj vlastní skládací telefon, bude muset využít služeb jihokorejského výrobce. 

Patent odhaluje pouze samotnou funkčnost telefonu. OPPO by tedy podle něj mělo používat podobný princip složení, jako právě Samsung – displej bude možné ohýbat. Patentový návrh byl podán 13. listopadu letošního roku a podle všeho by zařízení mělo nést název SIPO. V současné chvíli není jasné, kdy bychom se tohoto zařízení mohli dočkat. Osobně předpokládám, že by se tak mohlo stát v průběhu začátku příštího roku. 

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat