5G čipy zahřívají zařízení více než stávající technologie

5G čipy zahřívají zařízení více než stávající technologie
2018-10-01T09:44:09+02:00
• 1. 10. 2018

Zařízení, která budou podporovat 5G technologie, by se na trh mohla dostat již v příštím roce. Pro výrobce to ale neznamená pouze přidat nový čip na základní desku. Dle posledních informací budou muset výrobci upravit i chladící systém svých zařízení. 5G čipy totiž zahřívají zařízení mnohem více než stávající technologie.

5G a lepší chlazení

Jednotlivé společnosti tak momentálně pracují na tom, jak nejlépe své nové modely zchladit. Přístupy jednotlivých firem se liší. Například jihokorejský Samsung s největší pravděpodobností vylepší systém vodního chlazení s karbonem. Situaci by mohlo výrobcům ulehčit zavedení 7nm procesorů. Ty totiž produkují při současných frekvencích méně tepla.

Nepřehlédněte: Nokia stanovila výši licenčních poplatků za 5G zařízení

Samotné řešení se u jednotlivých společnostech liší. Inženýři mají nicméně ještě dostatek času, než taková zařízení představí. Ostatně, jak uvádím v úvodu článku – první zařízení s 5G moduly by se na trh měla dostat až příští rok.

Přesto se však jedná o zajímavou informaci. Každá technologická novinka přináší své specifické problémy. A právě zmiňované problémy například vysvětlují to, proč u novinek trvá dlouho, než se dostanou ke koncovým zákazníkům. Obzvláště pak u mobilních zařízení je chlazení velmi komplikovanou oblastí.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat