Vertikální reklamy zasáhnou Youtube

Vertikální reklamy zasáhnou Youtube
2018-09-14T06:44:31+02:00
• 14. 9. 2018

Možná si ještě pamatuje snahu, aby lidi nenatáčeli videa vertikálně. Dokonce se k tomu vytvořila zkratka VVS (Vertical Video Syndrome). Google se snažil i ve své aplikaci pro focení a natáčení informovat, aby videa byla pořizována horizontálně. Bohužel to nepomohlo a uživatelé udali směr. Následně Google vzdal veškerý boj a Youtube se dokonce začal přizpůsobovat. Nyní dokonce vybízí inzerenty k použití vertikální reklamy.

Vertikální reklamy

Google se nepochlubil čísly ohledně používání aplikace Youtube. Nevíme tedy, kolik procent uživatelů sleduje videa vertikálně a kolik horizontálně. Zřejmě se nejedná o zanedbatelné číslo, když jsme se dočkali uvedení nového video formátu pro inzerenty.

Youtube je vybízí k nasazení vertikálních reklamních videí, přičemž doporučuje, aby se nahrála verze i pro horizontální sledování. Tím v podstatě potvrzuje všem inzerentům, že se jedná o zajímavou volbu, jak nalákat uživatele.

vertikální reklamy

Ve svém oficiálním prohlášení dokonce zmiňuje značku Volvo, která použila nový formát vertikálních reklam. K tomu připojuje, že se celá kampaň projevila na povědomí o novém modelu SUV. Došlo k 33% navýšení. Dokonce o 12 % více uživatelů zvažuje nákup reprezentovaného modelu. Jedná se o celkem zajímavá čísla, která asi přesvědčí inzerenty. V dohledné době se tedy budete moci setkat s reklamou, která využije více plochy displeje při vertikálním sledování videí.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat