iPhone SE a iPhone 6s se přestávají prodávat

iPhone SE a iPhone 6s se přestávají prodávat
2018-09-13T10:43:03+02:00
• 13. 9. 2018
1

Apple v souvislosti s uvedením nových iPhonů Xs, Xs Max a levnějšího modelu iPhone Xr změnil nabídku prodávaných telefonů. Vcelku logicky z jeho portfolia prodávaných produktů vymizel starší top model. Co je ale již více překvapivé, je odstranění nejmenšího iPhonu z nabídky a tím pádem nabízí Apple pouze telefony s úhlopříčkou od 4,7 palců.

V nabídce tedy končí iPhone 6s spolu s iPhonem 6s Plus z roku 2015. To je vcelku logický krok, jelikož jeho místo zaujme v podstatě iPhone 7, který tímto zlevnil. Potencionální kupec ale musí brát v potaz, že již není možné koupit iPhone s 3,5mm jackem na sluchátka.

Dále totiž skončil také iPhone SE, což je vcelku překvapivý krok. Tento čtyřpalcový telefon představený na jaře 2016 stále nedostal nástupce a v nabídce zaujímal zajímavou a dostupnou volbu. Letos na začátku roku navíc kolovalo internetem spousta spekulací ohledně jeho nástupce, žádný ale představen nebyl a dnes jsou spekulace značně utlumeny.

Vzhledem k tomuto kroku se příští rok asi nedočkáme iPhonu SE2, místo levného iPhonu má pravděpodobně zaujmout iPhone Xr. Celkově je ale s cenou mnohem výše. Apple tak pravděpodobně nechce mít v nabídce tak levné a malé telefony.

Zároveň v nabídce skončil ještě iPhone X loňské generace. Ten tedy nezlevnil a nahradil ho přímo iPhone Xs.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

MartinVavra

14. 9. 2018, 8:21

S tim SE to hodne podelali. Maly rozmer byl dobry. Znam hodne lidi co maji SE a nedaji na nej dopustit a padlo nechteji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat