OnePlus mění datum představení 6T aktualizováno

OnePlus mění datum představení 6T [aktualizováno]
2018-10-19T21:20:18+02:00
• 19. 10. 2018
4

Aktualizováno 19. října

Před nějakou dobou jsme se dozvěděli, že k představení OnePlus 6T dojde 30. října. Následně Apple zveřejnil, že právě v tento den uvede své novinky. Jednalo by se tak o souboj dvou firem (Davida a Goliáše) a je celkem jasné, čemu by se média věnovala více, stejně kam by byla pozornost případných zákazníků upřena. Právě z tohoto důvodu se OnePlus rozhodlo, že změní datum na 29. října. K tomuto drobnému posunu došlo i v návaznosti na pozvánky, účastníky a další věci, které byly domluveny.

Jednotlivé události budou sice o různých produktech, ale OnePlus nechtělo jít do souboje o pozornost právě s Applem. Můžeme říci, že se jedná o dobré rozhodnutí a rozhodně novinky Applu jen tak nezastíní představení nového mobilu od společnosti, která nemá široké portfólio ani zázemí.

Aktualizováno 8. října

OnePlus dnes odpoledne oficiálně oznámilo, že nový model OnePlus 6T se světu představí 30. října. Vše se odehraje v New Yorku, přičemž společnost nabízí nejen médiím, ale i fanouškům a široké veřejnosti, aby se této velkolepé události zúčastnili.

Původně se očekávalo, že představení proběhne již 17. října a mnoho úniků tomu nasvědčovalo. Nakonec výrobce překvapil a představení bylo o necelé dva týdny posunuto. Pokud chcete odhalení sledovat, bude k dispozici již tradičně živý přenos, který odstartuje v úterý 30. října v 16.00 našeho času.

Pokud se náhodou v době odhalení budete nacházet v New Yorku, můžete na webu výrobce zakoupit vstupenky, které lze nyní po omezenou dobu zakoupit za 17 euro. Od zítřejšího dne se cena o 9 euro zvýší. OnePlus účastníkům nabízí exkluzivní možnost být jedním z prvních lidí na světě, kteří si nový smartphone budou moci vyzkoušet. Navíc se setkají přímo se zástupci společnosti a dalšími fanoušky.

Aktualizováno 1. října

Nedávno jsme zde měli k dispozici rendery vytvořené na základě uniklých materiálů a nyní se nám naskýtá pohled na tiskové rendery. Mělo by se tak jednat o finální podobu chystané novinky OnePlus 6T. Díky tomu se také potvrzuje několik skutečností. Dříve se spekulovalo, že by na zádech měly být tři foťáky, jak se ukazuje, budou jen dva. OnePlus 6T nebude disponovat konektorem na sluchátka a samotný výřez bude menší. Není ani tajemstvím, že čtečka otisků prstů bude integrována pod displej.

Došlo na přemístění horního reproduktoru. Je tak možné, že se výrobce rozhodl pro nasazení stereo reproduktorů, ale tím si zatím nejsme zcela jisti. K uvedení by mělo dojít 17. října, ale do té doby se zajisté objeví další úniky a informace.

Aktualizováno 26. září

Díky spolupráci @OnLeaks a webu MySmartPrice se nyní dozvídáme, jak bude vypadat nadcházející novinka OnePlus 6T, která se má představit již 17. října. V tomto případě se nejedná přímo o uniklý tiskový materiál ze společnosti OnePlus. Na obrázcích se nachází rendery založené na informacích, které se podařilo získat. V podstatě dochází k potvrzení, že čtečka otisků prstů bude v displeji a na zadní straně bude duální foťák.

Je jasné, že specifikace budou opět odpovídat top modelu, přičemž se nepočítá s 2K rozlišením displeje. Vzhledem k použité čtečce otisků prstů, bude použit AMOLED panel. V rámci specifikací máme očekávat Snapdragon 845, až 8 GB operační paměti a až 128GB úložiště. Již v základu novinka nabídne Android 9 Pie a podle posledních informací nebude k dispozici konektor pro sluchátka. Na druhou stranu se připravují nová bezdrátová sluchátka.

Aktualizováno 10. září

Teprve minulý týden se objevily fotografie balení nadcházejícího top modelu od OnePlus. Díky tomu jsme se dozvěděli, že by novinka měla obsahovat čtečku otisků prstů přímo v displeji. Nyní to výrobce potvrdil ve svém emailu zaslaném do redakce Cnet. Kromě toho je k dispozici i obrázek, kde je tato novinka naznačena, přičemž je součástí i datum 17. října. Pokud se skutečně jedná o datum odhalení OnePlus 6T, tak se jedná o zvláštní načasování, jelikož současný model OnePlus 6 byl odhalen teprve 16. května.

Aktualizováno 4. září

Na internet uniklo několik snímků krabičky chystaného OnePlus 6T. Zajímavostí je, že na vnitřní straně balení je vyobrazen design přední strany telefonu, což potvrzuje dřívější spekulace o jeho možné podobě. Setkáme se zde tedy s „waterdrop“ výřezem a těšit se můžeme i na čtečku otisků v displeji.

Co se textů na bočních stranách uvnitř balení týče, jde o seznam uživatelských jmen lidí, kteří se určitým způsobem podíleli na vývoji telefonu či systému. Zřetelné jsou i nápisy „Hey, we couldn’t have built it without you“ a „This is for you, thank you for dreaming with us“. Ze strany OnePlus jde tedy o vcelku hezký krok jak poděkovat lidem, kteří se na utváření podoby jejich produktů dlouhodobě podílejí.

Aktualizováno 13. srpna

Objevily se další rendery připravovaného OnePlus 6T. Jde o rendery od tech youtubera Waqar Khana a je zde zobrazen trojitý fotoaparát a miniaturní notch, díky kterému vypadá podobně jako Essential Phone. Dle původních předpokladů zde není vysouvací kamerka. Musíme však upozornit, že se jedná o rendery fanouška a není zřejmé, zda jsou založené na informacích získaných přímo od společnosti OnePlus.

Původní článek z 27. července

Na internetu se objevil koncept nadcházejícího OnePlus 6T, jde o představu fanouška této společnosti. Spoluzakladatel firmy OnePlus Carl Pei prohlásil, že OnePlus 6T letos bude pouze v případě, že na telefonním trhu bude nějaká novinka, která bude stát za to. Autor renderů vychází z předpokladu, že nový OnePlus 6T bude vypadat podobně jako telefony od Vivo a Oppo.

Jelikož OnePlus patří pod firmu BBK Electronics, která vlastní Oppo a Vivo. Oba telefony nastavují na poli chytrých telefonů zcela nová pravidla. V současných trendech se například můžeme dočkat displeje bez notche, vysouvací kamery či čtečce otisku prstů v displeji.

Spekulace na základě telefonů od svých sourozenců

Na základě zařízení, které vyrobily společnosti Oppo a Vivo, si můžeme udělat obrázek, jak možná bude vypadat za čtyři měsíce nový OnePlus 6T. Může bude velice podobný modelům Vivo NEX a Oppo Find X, tedy může disponovat bezrámečkovým displejem a neměl by zde být ani notch. Kvůli tomu bude mít i vysouvací přední kameru.

Na zadní stranu telefonu budou asi umístěny tři fotoaparáty a snímač otisků prstů se přesune dopředu pod displej. Opět se počítá s přítomností tvrzeného sklad vepředu i na zádech, možná se dočkáme nového Gorilla Glass 6.

OnePlus 6T

Jelikož už u modelu OnePlus 6 přišla možnost mít Android P ve verzi beta, tak můžeme očekávat příchod Androidu P přímo out of the box. Možná se dočkáme i 3D rozpoznávání obličeje díky duální selfie kameře, což však nebude příliš praktické, jelikož uživatel bude muset vždy počkat, než mu kamera vyjede nahoru, a to je již následně rychlejší použít čtečku otisku prstů.

Představení OnePlus 6T se dočkáme pravděpodobně v průběhu listopadu tohoto roku. Pár týdnů před představením jistě uniknou ještě nějaké informace o skutečné podobě.

Zdroje: gizchina.com, gizmochina.com, phonearena.com, mysmartprice.com, winfuture.de, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Jakub Cabal

10. 9. 2018, 17:43

Nedávno jsem si koupil OnePlus 6 a je opravdu skvělý. OnePlus 6T bude jistě povedená evoluce. Jsem zvědavý, jak si čtečka otisků prstů v displeji povede oproti současnému řešení. Občas si někdo stěžuje na chybějící bezdrátové nabíjení nebo opravdovou voděodolnost, ale je potřeba si uvědomit, že telefony OnePlus se snaží být levnější než konkurence a to znamená kompromisy a dle mého názoru OnePlus dělá rozumné kompromisy. Jsou to věci bez kterých se dá žít, zejména bezdrátové nabíjení osobně považuji za enegeticky neefektivní ptákovinu.

Karel Zybal

30. 7. 2018, 8:04

Mě by zajímalo zda má v plánu i nějaký vodě odolný MT. Všichni včil jedou čím víc foto, tím víc Adidas, čím víc skla tím lépe, ale nějak po zapomněli na potřeby uživatelů. Nepotřebuji telefon co mě klouže v ruce a neustále jej budu pucovat, kvůli sklu na zádech , aby na něm nebyly otisky a šmouhy.

Karel Čapka

VIP 31. 7. 2018, 21:38

Máte zcela pravdu. Zapomíná se na uživatelskou zkušenost a prodávají se leštěnky.

Karel Straka

2. 10. 2018, 7:23

Ze skla na zádech jsem nebyl úplně nadšen, ale v té matné úpravě to není třeba nijak zvlášť leštit.
Kvůli absenci jacku u 6T by se mohla zlepšit voděodolnost, ale šestka byla dvakrát v pivu a ustála to na jedničku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat