Apple rozeslal pozvánky na další keynote, chystá se iPad Pro a nový Mac?

Apple rozeslal pozvánky na další keynote, chystá se iPad Pro a nový Mac?
2018-10-19T06:00:51+02:00
• 19. 10. 2018

Americká společnost Apple nemá tento rok ještě dopracováno, čeká jí totiž další podzimní keynote. Důkazem toho jsou první rozeslané oficiální pozvánky. V pořadí již třetí letošní konference se bude konat 30. října v Brooklynu, tedy New Yorku.

Apple by údajně měl představit zcela nové iPady Pro, které nabídnou design podobný iPhonu Xs. Dočkat bychom se měli také aktualizovaných Mac počítačů, které novou šťávu potřebuji jako sůl. Vždyť Apple své počítače neaktualizoval snad celé roky (řeč je o MacBooku Air a Mac mini).

Jaký bude nový iPad Pro?

Zahraniční server Mac Otakara zveřejnil bližší specifikace nadcházející generace iPadu Pro. Dle dodavatelského řetězce, jenž informace serveru podal, bude nový 10,5palcový iPad Pro disponovat těmito konstrukčními rozměry – 247,5 x 178,7 x 6,1 mm. Naopak 12,9palcový iPad Pro nabídne konstrukci o rozměrech 280 x 215 x 6,4 mm (aktuální model je velký 305,7 x 220,6 x 6,9 mm).

Apple navíc plánuje představit zcela nový design, který nabídne displej takřka po celé ploše. To znamená, že se zde dočkáme podobného vzhledu jako u iPhonu Xs. Nové iPady navíc nenabídnou klasické hardwarové domovské tlačítko. Takzvaný Home Button nahradí technologie Face ID, respektive kamerový systém pod názvem TrueDepth. 

Mac Otakara navíc na svém webu prohlásil, že nový iPad Pro nebude disponovat zdířkou pro 3,5 mm jack konektor. Je poměrně zajímavé, jakou dobu takové rozhodnutí Applu trvalo. Jack konektor tu s námi není již od modelu iPhone 7. K dispozici bude také USB-C, čímž Apple Lightning konektor definitivně pohřbí.

Dle spekulací nové iPady Pro nabídnou podobný design, jako iPhone SE. Nové tablety budou disponovat krásným „diamantovým řezem“ se zkosenými okraji, které jsme mohli vidět právě u čtyřpalcového smartphonu. Zajímavostí je, že dojde i k přesunutí Smart Connectoru, a to hned vedle Lightning konektoru. V praxi to bude znamenat, že iPad bude pracovat s chytrou klávesnicí pouze ve vertikální orientaci. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat