Oppo Find X ohromí svým futuristickým pojetím i cenou aktualizováno

Oppo Find X ohromí svým futuristickým pojetím i cenou [aktualizováno]
2018-06-20T06:20:58+02:00
• 20. 6. 2018
1

Aktualizováno 20. 6.

Včera jsme se dočkali představení novinky Oppo Find X, přičemž na samotné oficiální události bylo ohlášeno, že společnost vstupuje na evropský trh. Zatím sice nebude možné zakoupit Find X na českém trhu, ale například si můžete skočit do Německa. Oficiální cena pro Evropu byla stanovena na 999 eur, tedy v přepočtu 25 800 Kč.

Kromě toho jsme se dočkali také modelu OPPO Find X Limited Lamborghini Edition s 512GB úložištěm, který má karbonová záda a nabízí například SuperVOOC nabíjení. Společnost ukázala, že mobil nabijete pomocí jejich technologie za pouhých 35 minut (z 0 na 100 %). U tohoto modelu se nabízí 3400 mAh. Zde je ale cena dost vyšší, konkrétně 1699 eur (cca 43 900 Kč).

Původní článek 19. 6.

Teprve nedávno jsme se dočkali prvního komerčního mobilu, který nemám výřez v displeji a přesto využívá maximálně přední plochu pro samotný zobrazovací panel. Konkrétně se jedná o dva smartphony od společnosti Vivo – Nex A a Nex S. Nyní zde máme na trhu další přírůstek, který zkouší jiné pojetí zabudování přední kamery. Novinka se jmenuje Oppo Find X. Zajímavostí může být fakt, že společnosti Oppo a Vivo vlastní jedna firma.

Oppo Find X

Oppo nejde cestou modelů Nex A/S, kde samotná kamera je umístěna do malého mechanismu, který vyjede. U Oppo Find X najdeme podobný princip, ale zde se posouvá celá horní část mobilu. Samotné vysunutí trvá pouhých 0,5 sekundu a disponuje všemi kamerami. Jinak řečeno, pokud je zařízení ve složeném stavu, nikde neuvidíte ani jednu kameru. Vše je ukryto v těle.

Kromě zakomponování kamer do výsuvného mechanismu jsme se dočkali i infračerveného 3D skeneru na přední straně. Ten slouží i pro odemykání zařízení, ale nejde o tak přesný systém jako v případě iPhonu X. Taktéž se tyto senzory používají pro další dodatečné funkce, jako je zkrášlování.

Bohužel Oppo Find X nedisponuje jakoukoliv čtečkou otisků prstů, takže se musíte spolehnout na výsuvné přední kamery. Zde je tedy otázka, jak dlouho tento mechanismus vydrží a jak moc je náchylný na poškození.

Co se týče ostatních specifikací, je Oppo Find X slušným top modelem, byť displej nabízí jen Full HD rozlišení. Úhlopříčka je 6,4 palců a samotný zobrazovací panel zabírá 92,25 % přední plochy.  Už základní verze má 8 GB operační paměti a úložiště nabízí 128 nebo 256 GB, přičemž zde není možnost rozšíření o microSD karty.

Specifikace

  • displej: 6,4 palců (2340 x 1080 pixelů), Full HD+, AMOLED, 19:5:9, 2.5D
  • procesor: 2,5 GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon 845
  • 8GB RAM
  • úložiště: 128/256 GB
  • Android 8.1 (Oreo) + ColorOS 5.1
  • Dual SIM (nano + nano)
  • Foťáky:
    • zadní – 16 MPx (OIS, f/2.0) + 20 MPx (f/2.2)
    • přední – 25 MPx (f/2.2)
  • rozměry: 156,7 × 74,3 × 9,4 mm, 186 gramů
  • 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, USB Type-C
  • baterie: 3730 mAh+ VOOC

U takového typu smartphonu se nemůžeme divit, že není odolný vůči vodě a prachu. Možná se časem dočkáme u nějakého dalšího modelu, ale bude záležet, jestli tento koncept mobilu uspěje. Pro tuto chvíli zatím neznáme oficiální cenu, ale k prodeji by mělo dojít již o prázdninách.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ivan Šuhajda

19. 6. 2018, 15:19

vypadá to dost dobre. uvidime jak se to osvedci

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat