Zvěsti o prvním Gorilla Glass 6 u AllCall S1 se nepotvrdily aktualizováno

Zvěsti o prvním Gorilla Glass 6 u AllCall S1 se nepotvrdily [aktualizováno]
2018-08-09T08:29:09+02:00
• 9. 8. 2018

Aktualizováno 9. srpna

AllCall S1 se měl dle zvěstí stát prvním telefonem na světě s novým tvrzeným sklem od Corningu s názvem Gorilla Glass 6. Nakonec se tomu tak nestalo a prvním výrobcem pravděpodobně bude Oppo. AllCall přišel s vlastním řešením, kde překryl dvě skla přes sebe s domněním, že tak docílí větší odolnosti a uchrání tak displej před poškozením.

Dostupné jsou nově i informace o modelu AllCall S1, ty však příliš potencionálních zákazníků pravděpodobně neoslní. S1 nabízí pouze 3G připojení. O výkon se stará slabý procesor od MediaTeku MT6580 a 2 GB operační paměti s 16 GB interní paměti. Systém je Android 8.1 s mírnými úpravami od výrobce. Fotoaparáty jsou duální jak ve předu s 5 a 2 MPx, tak vzadu s 13 a 2 MPx. Baterie má nakonec kapacitu o 500 mAh nižší, než bylo ohlášeno, celkově tedy 5 000 mAh. Cena telefonu AllCall S1 je 80 dolarů, což je v přepočtu 1 700 Kč.

Původní článek z 25. července

AllCall je méně známým výrobcem mobilních telefonů, který nevyrábí žádné špičkové modely, avšak u svých modelů AllCall Rio a Rio S se zaměřil zvláště na odolnost předního skla. AllCall se podle doposud nepotvrzených informací chystá na trh uvést první telefon na světě s novým tvrzeným sklem Gorilla Glass 6.

Sklo odolnější proti pádům

„Společnost Corning, která stojí za skly Gorilla Glass, se tentokrát zaměřila zejména na jeden parametr. Je jím odolnost vůči pádům. Ve své tiskové zprávě uvádí, že průměrnému uživateli spadne smartphone 4x za rok. Proto došlo k vyvinutí nového speciálního materiálu, který zvyšuje odolnost vůči následkům pádů. Bohužel se již nedozvídáme, o jaký materiál se jedná. Ani nebylo sděleno, jak se liší výrobní proces,“ převzato z článku o představení nové verze tvrzeného skla.

Firma AllCall dle spekulací použije Corning Gorilla Glas 6 v novém telefonu AllCall S1. Sama společnost to zatím nijak oficiálně nepotvrdila. O chystaném telefonu AllCall S1 víme doposud jen, že bude mít 5 500 mAh baterii. Datum uvedení na trh, další specifikace či cena nebyly zatím sděleny. Na telefon si můžeme počkat i půl roku, předpokládáme však, že pokud chce být prvním telefonem s tímto tvrzeným sklem, měli bychom se ho dočkat pravděpodobně do měsíce.

AllCall S1

Zdroje: gizchina.com, gearbest.com, allcall.hk, gizchina.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat